- Dette er dyremishandling

Hevder 17 hunder vanskjøttes i Alfaz - naboene sørger for vann og mat. 

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2012 05:27

ALFAZ

Signe Delso bor øverst i Alfaz del Pi. For fjorten dager siden fikk hun nye naboer nede i skogkanten av eiendommen sin. 17 hunder ble plutselig satt ut i en provisorisk hundegård.

– Det har lenge stått et esel her som vi ikke har visst hvem som eier. Men når det i tillegg kom inn 17 hunder ble det helt vilt. Ikke får hundene vann eller mat av sine eiere. De hyler og bjeffer helt vilt når de ser mennesker.
Hundene er utsultet på både næring og kontakt med mennesker. Hvis ikke det hadde vært for snille naboer, ville flere av hundene omkommet, sier Signe Delso til Vikingposten.

Les også: Turgåer havnet i kamp med ørn

Mens vi var og intervjuet Signe kom det naboer, både voksne og barn, bærende med store vannkanner til hundene. I helgen fikk Signe Delso nok av å se på vanskjøttingen av hundene. Hun tok affære og kontaktet både politi og kommunen.

– Vi gikk ned med et underskrevet brev til kommunen og fikk det stemplet inn der mandag. I tillegg fikk vi både Policia Local og Guardia Civil til å komme opp for å se på hundene tirsdag. Men politiet kunne ikke gjøre noe fordi de ikke visste hvem som eide eiendommen hundene befant seg på. De hadde ikke lov å ta seg inn på privat eiendom. Jeg ga meg ikke og tok kontakt med en engelsk dame som driver med veldedighet for hunder. Hun var her i dag (onsdag), og hun kunne fortelle meg hvem hun tror eier eiendommen. Dette har jeg nå viderebrakt til politiet, og de lovet å ta kontakt med dem vi tror er eierne, sier Delso.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Delso bor altså øverst i Alfaz del Pi, like ved grensen til La Nucia.
Hundene står på en eiendom der det ikke bor noen mennesker. De er med andre ord overlatt til seg selv så å si hele døgnet. Det er ikke innsyn fra noen offentlig vei til hundegården. Derfor har det tatt så lang tid før noen har reagert.

– Jeg har også fått et telefonnummer til et såkalt hundepoliti i Altea. Jeg kommer til å ringe dem senere i dag. Nå må vi gjøre alt for at disse hundene skal slippe å stå uten mat eller drikke fra sine eiere. Jeg håper virkelig politiet og kommunen finner ut hvem som eiere hundene og området de står på slik at man får gjort noe med de stakkars skapningene, sier Delso.

♦ Spaniaavisen.no er en del av Vikingposten – ingen dekker Alfaz del Pi som oss!