Dette er bilen til Verner. Ifølge biltilsynet har den vært stjålet siden 2011…

Verner Orfjell ble mildt sagt overrasket da han fant ut at bilen han eier og kjørte hver dag ble meldt stjålet allerede i 2011. Nå rammes nordmannen av kjørenekt.

Terje Aspdahl

Publisert 13. juli 2017 09:26

ORIHUELA COSTA

Ifølge det spanske biltilsynet (DGT) ble bilen til Verner Orfjell på La Florida i Orihuela Costa stjålet i 2011.

– I januar i år sjekket jeg min spanske konto litt grundigere enn vanlig med tanke på å få en oppdatert status på «faste» utgifter. Jeg fant da ut at årsavgiften for vår tilårskomne Seat Ibiza ikke var trukket fra konto de siste to årene. Det var så langt tilbake jeg kunne se på nettbanken. Avgiften har blitt trukket automatisk siden bilen var ny i 2002, så jeg gikk sporenstreks til SUMA-kontoret og ba om en forklaring, forteller Verner Orfjell.

Ved SUMA-kontoret fikk Orfjell vite at bilen var meldt stjålet tilbake i 2011 og følgelig var heller ingen årsavgift betalt.

– Bilen var ifølge damen bak skranken «tatt ut av trafikk» og vi har dermed kjørt ulovlig de siste seks årene, sier Orfjell.

Juristkontoret Verner Orfjell benytter, tok straks kontakt med biltilsynet, som måtte ha en bekreftelse av Guardia Civil. Den fikk de dagen etter.
– Vi har nå, seks måneder senere og etter gjentatte purringer, fremdeles ikke hørt noe fra trafikketaten. Og vi får ikke lov til å bruke bilen.

Han fortsetter:

– OK, jeg burde sjekket kontoen oftere. Det er vel tross alt mitt ansvar at avgiften er betalt. Men nå synes jeg «straffen» er lang nok. Vil gjerne kunne bruke bilen igjen. Den har hele tiden vært forsikret og jevnlig ITV-godkjent, sier en lettere oppgitt og rådløs Verner Orfjell til Vikingposten.