- Det verste var at alle julegavene til barnebarna ble stjålet

Nordmenn fortviler etter å ha blitt frastjålet alt de hadde to dager før jul.

Terje Aspdahl

Publisert 24. desember 2012 07:39

ORIHUELA COSTA

– Nå har vi kommet oss over det første og største sjokket, sier Grete og Kjell Mortensholm til Spaniaavisen.

Lørdag reiste de med barn og barnebarn til Costa Blanca for å feire julen i sin ferieleilighet på Punta Prima i Orihuela Costa. Alt gikk perfekt for reisefølget på 11 personer fra Trondheim. Marerittet startet da de kom fram og ble ranet for alt de hadde med seg.

– Vi leide to biler, blant annet en stor ni-seter. Den fylte vi opp med kofferter og annen bagasje. Etter ankomst gikk turen til Supercor for å handle inn til julefeiringen. Jeg var borte fra bilen i kun 30 minutter. Det var nok tid til at tyvene tømte bilen helt. Syv kofferter ble stjålet, forteller Kjell Mortensholm.

Et vindu i leiebilen ble knust. Dermed forsvant flere bærbare PCer og mobiltelefoner. Alt av dyre vinterklær var også borte. Og julegavene.

– Jeg trodde først jeg hadde gått til feil bil. Det var helt uvirkelig. Nå har vi fått kjøpt inn nye klær for julen. Vi har jo kun sommerklær her, og shorts er ikke riktig antrekk på julaften, selv om vi har godt vær. Det verste var at alle julegavene til barnebarna ble stjålet, de fleste var håndlagde og vanskelig å erstatte, sier Mortensholm.