– Det føles som en straff og hevn

Svein Fjeldheim og samboer Kari Flor tok turen til ferieleiligheten i Orihuela Costa etter melding om en vannlekkasje. De har ingen planer om å returnere til Norge for å måtte bo på karantehotell i 10 dager.

Terje Aspdahl

Publisert 9. april 2021 15:20

ORIHUELA COSTA

Planen for samboerne er å returnere etter den nødvendige turen til Costa Blanca i slutten av mai. Samboerparet er også fullvaksinert.

– Vi har flybilletter 21. mai, men det er helt uaktuelt å flytte ti dager inn på et karantenehotell. Det gjør vi ikke. Da utsetter vi turen, melder Svein Fjeldheim klart og tydelig.

– Det føles ikke bare som en straff, men også som en slags hevn for at vi har reist ut av landet. Jeg fikk melding om at det var en vannlekkasje i leiligheten av presidenten i urbanisasjonen vår. Ingen skal fortelle meg om det er en nødvendig tur eller ei. Det må jeg få avgjøre selv, fortsetter Fjeldheim.

På Costa Blanca er smittetrykket på det laveste i hele Spania og langt under smittetallene i Norge. Samboerparet er på en plass med den laveste smitten i Spania, 32 smittede per 100.000 innbyggere. I Oslo er smitteraten 513 smittede per 100.000. Oslo hadde 314 nye smittede fra 6. til 7. april. Hele Valencia-regionen hadde 42.

– Vi føler oss veldig trygge her, og vi er begge ferdig vaksinerte. Da er det meningsløst at vi ikke kan tilbringe en karantenetid hjemme i vår egen bolig. Ut fra det jeg har sett og lest i media er karantenehotellene lite trygge, sier Fjeldheim. At det koster noen tusenlapper og de ti dagen som går tapt spiller ingen rolle.

– Jeg må si jeg følte en enorm lettelse over å være ferdig vaksinert. Og da burde det vel holde om vi har en negativ coronatest når vi vender tilbake til Norge. På samme måte som vi måtte ha en negativ test før vi reiste hit. Det gikk helt smertefritt. Familiene våre i Norge er enige om at vi bare kan bli om alternativet er karantenehotell fra 21. mai.

– Vi har det samtidig veldig trygt og godt her. Vi følger de gjeldene reglene og er hjemme i god til før portforbudet trer i kraft klokken 22. Jeg får allikevel ikke lov å være ute etter det er blitt mørkt, avslutter den tidligere murermesteren fra Oslo og ler.