– Det er tungt og vondt

Ekteparet Vivi Anne (74) og Harald (75) Witsø mistet huset og alle sine eiendeler i leirraset i Gjerdrum. Nå er ekteparet i gang med å liste opp alt de eide i Norge fra ferieboligen på Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 16. januar 2021 08:26

ORIHUELA COSTA

Ekteparet  booket om hjemreisen og feiret julen i Spania, og dermed slapp de unna katastrofen i boligfeltet sitt, hvor 10 mennesker mistet livet.

– Det har vært noen tunge stunder og vonde dager den siste uken. Jeg har mange tanker om det som skjedde og er mye deprimert. Vi hadde naboer i huset vårt som er omkommet og enda ikke funnet. Det er helt forferdelig, sier Vivi Anne Witsø.

Nå er ekteparet godt i gang med å liste opp rom for rom i huset som forsvant med leirmassene natt til 30. desember.

Les også: De skulle reist hjem til jul – nå har de mistet alt de eide i leirraset

– Det er ikke så lett å huske alt vi hadde, men vi har begynt med kjøkkenet og vil ta rom for rom. Ikke bare må vi huske alt i huset, men vi må også finne prisene på samme vare eller tilsvarende. Det er tidkrevende og det er slitsomt. Men for all del, vi er jo veldig glade for at vi i ikke reiste hjem til jul og dermed fortsatt er i live, sier Vivi Anne.

– Det er flere eiendeler jeg stadig vekk hadde glemt og kommer på og må legge til på listen jeg trodde var ferdig. Å komme på alt som vi hadde i rom for rom er ikke så lett, legger Harald til.

Ekteparet har ingen hastverk med å reise hjem til Norge.

– Foreløpig har vi ikke noe der å reise til. Vi er fortsatt i tenkeboksen om hvor vi vil flytte. Det kan være vi kanskje leier en periode før vi bestemmer oss. Uansett vil vi være her en stund fremover. Vi vil forsøke å få ting litt på avstand og roe oss med blant annet å spille golf, og så håper vi å få kjenne litt på varmen før vi må reise til Norge.