Kurt Johansen (t.v.), Ana Maria Tortosa Tonda (sekretær), Anne Grethe og Hans Petter Hansen stortrives både i klubben og i lokalene de har hatt i 10 år førstkommende fredag.

–⁠ Det er hjertet i klubben vår

Feirer 10 år med eget klubbhus.


ALFAZ DEL PI

Det er 10 år siden Den norske klubben Costa Blanca (DNKCB) fikk sitt eget klubbhus i Alfaz del Pi. Fredag 8. mars skal det feires med åpent hus.

Den norske klubben, som til neste år fyller 55 år, er i full vigør med cirka 800 medlemmer. Fredag inviterer klubben til åpnet hus.

– Vi åpner dørene klokken 10 og vi vil holde det gående frem til klokken 18. Da håper vi også de som jobber på dagtid får muligheten til å komme innom vårt flotte klubbhus, sier leder Kjell Haugen (58) til Vikingposten.

Tre som vi trygt kan kalle veteraner er Kurt Johansen (91) og ekteparet Anne Grethe (82) og hans Petter Hansen (82). De har alle tre vært trofaste medlemmer og støttespillere for klubben i mer enn 20 år.

– Tida flyr, det er smått utrolig at det er 10 år siden vi flyttet inn her. Vi husker det godt alle tre, slår Hans Petter Hansen fast. Og vi er veldig godt fornøyd med klubbhuset, huset sammen med kaféen er hjertet i klubben vår.

Fredag er det 10 år siden klubbhuset til Den norske klubben Costa Blanca ble ferdigstilt.

Han fortsetter:
– Det var en dristig avgjørelse og valg den gangen. Klubben hadde 225.000 euro på bok. Det som manglet måtte vi låne. Det lånet er nedbetalt i 2031. Da har klubben forvaltet over 1 million euro. Det er vi stolte av. Alle inntekter til klubben kommer fra kontingent, kafédriften og donasjoner.

Det mangler ikke på aktiviteter medlemmene kan være med på. Her er det noe for en hver smak.

– Vi har strikke-, kunst, golf, yoga, vin og gastro, petanque, bridge, jazzklubb. Så er det quiz her på onsdager og nytt av året er sanggruppen visenes venner. I tillegg arrangeres det spanskkurs. Det tror jeg er alt, ramser Kurt Johansen opp, med hjelp fra Anne Grethe og Hans Petter.
– Vi må ha det beste norske kulturhuset på Costa Blanca, sier Hans Petter Hansen med et stort smil.

Klubben holdet åpent fem dager i uken fra mandag til fredag fra klokken 10-14.

Kjell Ingar Haugen er leder for klubben i Alfaz del Pi med cirka 800 medlemmer.

– Vi har fra 20 til 120 medlemmer innom hver dag. Det topper seg selvsagt fredag, da det også er marked i gaten vi holder til, forteller Kjell Haugen.

– Ta med at vi har et utrolig godt samarbeid med kommunen som er behjelpelig med stort sett alt, avslutter Haugen.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.