Desperat etter å kvitte seg med sykehjem på Costa Blanca

Trondheim kommune vil ut av kontrakten de har inngått med eier Peder Morset Folkehøyskole for de neste 20 årene.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2010 21:37

VILLAJOYOSA

Trondheim kommune har sendt forespørsel til alle Norges 429 kommuner om utleie av plasser ved sykehjemmet trønderne har inngått en 20 års leieavtale med.

Det siste året har administrasjonen i Trondheim jobbet hardt for å komme seg ut av avtalen. Blant andre Tromsø har fått tilbudet, og hatt det oppe til vurdering i bystyret.

– Dette viser hvor desperate de er for å bli kvitt disse sykehjemsplassene. Jeg tror ikke dette er noe vi skal bruke penger på nå. Eventuelle sykehjemstilbud i Spania ville være noe for de friskeste av de syke, sier leder for helse- og omsorgskomiteen i Tromsø, Svenn A. Nilsen, til Nordlys.

Det er Peder Morset Folkehøyskole som eier sykehjemmet som ligger like ved Middelhavet helt vest av sentrum i Villajoyosa. Folkehøyskolen, som ligger i Selbu, inngikk avtalen med Trondheim da de borgerlige styrte byen. Etter siste valg ble det regimeskifte, og Ap fikk ordføreren.

Spaniaavisen har tidligere skrevet om hvor vanskelig Trondheim har for å få pasienter fra egen kommune til å reise ned til Costa Blanca og sykehjemmet i Villajoyosa. Et sykehjemsprosjekt som er blitt en skikkelig økonomisk hodepine for administrasjonen. Millionene renner ut av kommunekassen…