Derfor vil boligprisene i Spania fortsette å falle

Her er ekspertenes dom.

Spaniaavisen

Publisert 16. mars 2013 09:09

COSTA BLANCA

Toppene i boligportalene idealista.com og pisos.com er nemlig enige om at boligprisene i Spania vil fortsette sin nedtur de kommende månedene.

Fernando Encinar i idealista.com begrunner det med usikkerhet i arbeidsmarkedet og det faktum at det er vanskeligere å få lån.

Det er bare de som gir store prisavslag som får solgt boligene sine. – Får du et anstendig tilbud, så selg, er rådet fra selskapet.

Ser du etter bolig på Costa Blanca/Calida? Ta en titt på disse prospektene først

De som har valgt å sitte på eiendom som skal selges, må regne med å få mindre for boligen i månedene som kommer.

For selv om salget av boliger har økt de siste månedene, har prisene falt. Pisos.com tror denne trenden vil fortsette blant annet fordi det er innført økt skatt på boligsalg fra årsskiftet i tillegg til at momsen på nye boliger økte fra 4 til 10 prosent.

Sjefen for pisos.com sier at økt likviditet i markedet kan bidra til å stabilisere boligprisene og få ned "lageret" av boliger. Men dette skjer ikke over natten.

Den siste oversikten fra det spanske statistikkbyrået INE viser at boligprisene i gjennomsnitt falt med 13,7 prosent i 2012.

PricewaterhouseCoopers (PwC) sin eiendomsavdeling i Spania mener boligprisene i landet har nådd bunnen og kommer til å flate ut i løpet av 2013 og 2014.