Derfor bør du bruke megler

-  Bruk megler når du skal selge, er rådet fra Legal Eiendom på La Manga. Uten meglernes brede kontaktnett og kompetanse er fallgruvene mange.

Spaniaavisen

Publisert 12. mars 2010 10:09

LA MANGA

Det er de som velger å stå for boligsalget selv. Det er ikke noe daglig leder Cecilie Kulstad i Legal Eiendom anbefaler.

Sammen med sine norske og spanske kollegaer i selskapet har hun stor tro på at seriøse meglere er en god investering både når man skal kjøpe og selge bolig i Spania. Uansett må man ha advokathjelp til gjennomføringen av salget. Det er ikke sikkert markedsføringen av boligen koster så veldig mye mer om man går gjennom megler, som ofte har gode avtaler med diverse media.

Les også: De tar boligsalgsjobben selv

– I dag inngår vi ofte avtaler med to forskjellige provisjonssatser. Avhengig av om kunden skaffer kjøperen selv. Å bruke megler gir en sikkerhet. Vi har et større kontaktnett enn selger er i stand til å skaffe seg. Dessuten kan vi bistå med hele prosessen fra markedsføring via råd og tips til visningen til kontakt med notar og alle formaliteter med bank. Eiendomssalg foregår litt forskjellig her fra i Norge, påpeker Roy Morten Andersen.

Rundt bordet er meglerne opptatt av at prisen må være riktig for at man skal få solgt i dag. Spanjoler er meget prisbevisste, og nordmenn ønsker heller ikke å betale noen overpris. For øvrig er beliggenhet det mest avgjørende for om boligen er salgbar.

Les også: Salget av brukte boliger økte nesten 11 prosent

Legal Eiendom har valgt å bruke spanske eiendomsportaler for å nå potensielle kjøpere.

– Vi har selv benyttet Finn.no tidligere. Der var det lite respons å få. Spanske eiendomsportaler på nett har vi imidlertid god erfaring med. Sidene blir også lest i andre land. Mange spanjoler er interessert i hus langs kysten. De er også ofte bevisste på hvor de vil ha hus. Finner de det rette kjøper de, mener Cecilie Kulstad.
(Vikingposten BOLIG)