- Dere vil vel helst sett meg død video

Regionens president i hard ordkamp i parlamentet.

Spaniaavisen

Publisert 12. november 2009 20:48

VALENCIA

Det gikk hett for seg i regionsparlamentet torsdag da en opphetet Francisco Camps beskyldte sosialistenes talsmann for å ønske ham død.

– Dere ville vel ha skaffet dere en bil, dratt til huset mitt på kvelden – og om morgenen ville jeg ha blitt funnet med ansiktet mot jorden i en grøft, sa presidenten.

Det hele skjedde i en kontrollsesjon, der alle partiene i parlamentet var representert. De kunne stille spørsmål til den regionale presidenten fra Partido Popular. De to sentrale temaene i dagens debatt var det nylige skiftet i ledelsen av PPs regionstyre i Valencia. Dernest har sosialistene gått til høyesterett med protester på hvordan Camps setter sammen sitt politiske lederteam i samarbeid med forretningsfolk.

– Når noen gjemmer seg bak en klage betyr det at de ikke har noe å tilby publikum, var Camps krasse svar. Og han fortsatte i samme tone:
– Enhver offentlig kontrakt som ikke gis til en utbygger fra Valencia vil være sosialist Ángel Lunas skyld.

Luna for sin del beskrev endringene i lederskapet i Valencia-styret til PP som defensivt. Han mener den eneste politiske strategien til Camps er å være mot det meste.

Camps var i en periode involvert i Gürtel-saken. Den dreide seg om etterforskning av ulovlig finansiering av Partido Popular, og hans tidligere nestleder i Valencia, Ricardo Costner, måtte trekke seg fra stillingen som generalsekretær i den anledning.

Høyesterett har imidlertid henlagt saken, da det ikke er funnet noe kriminelt. Sosialistene har anmodet høyesterett om å ta opp igjen saken.

Se video under.