Arkivet

–⁠ Dere nordmenn er bare helt fantastiske


ALFAZ DEL PI

Sist lørdag ettermiddag var det fest på Alfaz del Sol. Alle som hadde vært med på å samle inn penger til det spanske guttelaget som dro til Norway Cup sist sommer, var inviterte.

Sjelden har plassen på Alfaz del Sol vært så full av mennesker. Bordene stod på rekke og rad, ett av dem var dekket med spanske retter av alle slag. Det var mødrene til guttene som deltok i Norway Cup sist sommer som hadde laget maten, og som inviterte til fest. Flere av dem kom bort til Vikingposten for å uttrykke sin takknemlighet.

Gjør som flere enn 19.000 andre - følg oss på Facebook

– Det er takket være innsatsen til gavmilde nordmenn at det var mulig for fotballaget å reise til Norge. Vi kan ikke få sagt det nok, vi er så utrolig takknemlige. Tenk at guttene våre skulle få denne sjansen! Det betyr så utrolig mye. Mange av dem hadde aldri vært utenfor Spania, og de elsket å være i Norge. De opplevde så mye, og lærte en hel del på turen. Dette vil de leve lenge på. Vi vil gjerne bruke anledningen til å takke alle sammen som gjorde turen til Norway Cup mulig. Tenk at så mange mennesker bryr seg om drømmen til noen spanske gutter som de knapt kjenner. Dere nordmenn er bare helt fantastiske!

Ved siden av dem stod Marit Gjelsten, primus motor bak innsamlingen, og daglig leder i Alfaz del Sol. Sammen med mannen sin, Juan Antonio López, var hun sist sommer med på Norway Cup for fjerde gang.

– Vi gjør jo dette med stor glede, og føler vi får mye tilbake for å hjelpe de forskjellige lagene til Norway Cup. Det er jo ikke hver dag man får være med og oppfylle drømmer! Hvert år varmer det å se hvor takknemlige familiene til guttene er. De vet knapt hva de skal gjøre for å vise sin takknemlighet. Det samme gjelder lagene.

Hun peker på et bord i et hjørne, og legger til med et stort smil:
– Se på årets guttelag. De er så veloppdragne. De venter til alle de voksne har forsynt seg av maten før de gjør det samme. Jeg er så stolt av dem!
Gjelsten er overrasket over at så mange mennesker møtte opp på festen.
– Det må være over hundre mennesker her akkurat nå, og festen har knapt begynt! Det er bra vi laget ekstra mye mat. Det vil komme godt med. Etter lunsjen kommer kakene på bordet. Jeg regner med at de vil forsvinne raskt. Alle vet hvor flinke disse mødrene er til å bake!

På nyåret begynner planleggingen av neste års tur til Norway Cup. Da er det et nytt guttelag som står for tur. Det vil bli flere forskjellige arrangement for å samle inn penger i løpet av våren. I april arrangerer Din Reportasje i samarbeid med Vikingposten en ny fest til inntekt for laget.

– Jeg er ikke i tvil om at det vil komme like mange mennesker som i fjor! Festen ble jo en storsuksess, avslutter Gjelsten.

Les mer om:

Nyheter