Denne veistrekningen på N-332 er livsfarlig

To drept og 68 skadd på åtte ulykkespunkt.

Spaniaavisen

Publisert 17. oktober 2013 08:55

ALICANTE

En strekning på 25 kilometer mellom El Campello og Altea på N-332 nord på Costa Blanca står for halvparten av større trafikkulykker på Alicante-veiene.

Dårlig vedlikehold får skylda for at det blir flere ulykkespunkt i provinsen vår. Trafikkmyndighetene DGT har en internettside som viser steder hvor det har vært minst tre alvorlige ulykker. Totalt viser den 38 trafikkulykker i Alicante-provinsen.

I Alfaz del Pi er det to alvorlige ulykkespunkt, én ved innfarten til landsbyen, og den andre på veien mot stranden i Albir. På disse to stedene som ligger halvannen kilometer fra hverandre, har det vært åtte ulykker med totalt 11 skadde.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

På N-332 ved Venta Lanuza, der hvor det står en stor Osborne-okse, døde det to mennesker i to forskjellige ulykker i fjor. Dette er en skarp dobbeltsving med tillatt fart på 60 km/t, og det er blitt montert lys for å varsle om fare. De siste ti årene har det omkommet 19 personer på denne strekningen.

Av andre belastede strekninger framheves også en strekning en kilometer fra El Campello. Her er det en skarp sving hvor det var seks ulykker med tilsammen 21 skadde sist år. Mellom El Campello og Villajoyosa er fartsgrensen satt til 80 km/t, og det er varsellys i flere av svingene på veien.

Også ved Alicante Universitet er det grunn til å vise aktsomhet hvor mange ulykker skjer ved innkjøringen til universitet der hvor A-7 går i retning Alcoy.