Denne tar livet av palmene

Blir ikke kvitt rødbillen.

Spaniaavisen

Publisert 7. november 2009 10:20

Rødbillen har angrepet palmer i Andalucía siden 1995. Siden har den spredt seg til hele Spania, og 989 trær er nå ødelagt i Málaga by. De fleste av dem, 869, i private hager.

Rødbillen går ikke lenger bare etter Kanaripalmer, men har nå utvidet sin "virksomhet" til andre palmer, trær og planter.

Les også: Huseier fikk palmebot

Byråd for parker og hager i Málaga, Teresa Porras, fortalte La Opinión de Málaga at en kentiapalme var den siste som ble ødelagt. Den røde fare er også funnet i daddelpalmer i Marbella. Dette er et tre som vanligvis beskytter seg selv godt. 10.000 trær måtte felles i 2008, men i år er bare 20 eller 30 ødelagt i offentlige parker.

Alfredo Asensi fra botanisk hage sier at billen er stoppet ved suksessrik forebyggende behandling, men innrømmer at den trives i klimaet i Málaga.

Les også: Fikk palme over seg

Rødbillen (Rhynchophorus ferrungineus) kommer opprinnelig fra sør-øst-Asia og ble først oppdaget i Andalucía i 1995. Den legger sine egg i stamen på palmene. Ødeleggelsene som følge av dette fører til en rask død for palmen. Den skal ha tatt knekken på rundt 17.000 palmer i Málaga-provinsen gjennom årene.