Denne kommunen tar i bruk hest og kjerre igjen for å spare penger

For nå er søppelbilen byttet ut.

Spaniaavisen

Publisert 23. juli 2014 20:13

MONFORTE DEL CID/ALICANTE

Det var i sin tid et framskritt da motorkjøretøy erstattet hest og kjerre, men jammen kan det være fremtidsrettet å gå motsatt vei også.

Hipomóvil kalles prosjektet i Monforte del Cid, en landsby i Alicante-provinsen, hvor en kjerre laget for søppelinnsamling trukket av en hest, skal erstatte søppelbilen. Den første Hipomóvilen ble ifølge EuropaPress satt i drift tirsdag.

Fra rådhuset meldes det at den "moderne" måten å gjøre dette på har en kostnad på rundt 400.000 euro i året. Med hest og kjerre skal den samme servicen koste halvparten.

Skal du ha leiebil i Spania får du det rimelig her – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti
 

– Dette er bærekraftig utvikling både for miljøet og økonomisk, sier kommunepolitikere i Monforte del Cid.

De forklarer at man har mellom 5-7000 euro i året i dieselkostnader for en søppelbil, mens å holde en hest koster et sted mellom 900 og 1200 euro i året.

Bilen koster 125.000 euro i innkjøp og har en forventet levetid på ti år. Kostnaden for en Hipomóvil, det vil si hest og kjerre, overstiger ikke 6000 euro og har en levetid på 20 år.

Kommunen mener at løsningen er perfekt fordi den gir mindre kostnader, fler arbeidsplasser, mindre forurensning og et dermed et bedre liv for innbyggerne.