Denne kan koble deg til nettet hvor som helst

Tilkobling til internett gjennom mobiltelefonen kan være utfordrende mange steder. Nå er det problemet løst - en gang for alle. Vikingposten BOLIG gjør deg kjent med den nye universalruteren.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2010 16:34

Alle som har forsøkt å koble seg til internett ved hjelp av en mobiltelefon vet at det skal lite til før forbindelsen blir ustabil. I tillegg egner ikke mobilnettverket seg for stor datatrafikk. Til det gir forbindelsen til internett for lite.

– En lokal datatekniker her i Lo Págan har utviklet en ny ruter som dekker de fleste behov. Det er en universalruter for både ADSL og 3G (mobilnettet). Vi har testet ruteren i kjellere der omgivelsene består av høyblokker på alle kanter. Forbindelsen er utmerket, forteller Ole Bekkevold til Vikingposten BOLIG.

Les også: Spania er dyrest på bredbånd i Europa

Utvikling av bredbånd, internett, mobiltelefoni og TV går veldig raskt. Ikke alt er tilgjengelig for mannen i gata. Men denne nye ruteren er å få tak i på Costa Blanca. I følge Bekkevold, som har agenturet, dekker denne ruteren alle behov hjemme.

– Ikke bare det, men du kan faktisk ta den med deg når du reiser også. Det er bare å koble den til din norske internettleverandør når du er på sommeropphold der. Den virker like godt uansett hvilken leverandør av mobiltjenester du har i Spania også. Ruteren koster litt mer enn andre, men til gjengjeld er dette alt du trenger, sier Bekkevold med et smil.

Les også: Norsk selskap inn i mobilkrigen i Spania

Mens alle mobilleverandører sliter med dekningen i Spania, gjør denne ruteren det hele så enkelt som det går an. Tilkoblingshastigheten ligger i nærheten av sju megabit. Det er likevel grunn til å minne om at datatrafikk gjennom mobiltelefonen koster penger. Skal du laste ned bilder eller tunge dokumenter lønner det seg å finne en av de, etter hvert, mange trådløse, gratis wifi-sonene. Internettilgang her koster ingen ting, uansett hvor tunge filer du laster opp eller ned. 

Har du tips til saker vi burde skrive om i Vikingposten BOLIG? Ta kontakt med vår journalist her