Den tørreste vinteren siden 1981

Rekordtidlig vår på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 21. februar 2014 11:37

ALICANTE

I januar og hittil i februar har det falt kun åtte prosent av den normale nedbørsmengden. Ifølge meteorologer er det 33 år siden sist, og den gang resulterte det i et svært tørt år.

Etter en tørr høst og vinter slår ekspertene nå alarm. Siste skikkelige regnskyll i l`Alcanti-området kom 27. november, da en kraftig haglbyge "hvitmalte" strendene i San Juan og Muchavista. Den gang ble det regisrtert 20 liter nedbør per kvadratmeter.

Jorge Olcina direktør for laboratoriet for klimatologi ved Universitetet i Alicante, minner om at tørken i 1981 som var en av de værste i forrige århundre, kan gjenta seg.

Sammenlign værvarselet til El Tiempo og Yr her

Hvis det ikke kommer mer nedbør i februar, vil det bli totalt 4 liter per kvadratmeter på årets to første måneder. Det normale er 47 liter. Og skal vi stole på værmeldingene så blir det ikke mer regn denne måneden.

Det er foreløpig ingen krise med vannforsyningen, takket være vannforsyninger fra Tajo, og avsaltingsanlegget Agua Amarga. Sistnevnte går kun for halv maskin på grunn av liten etterspørsel.

Som alle har kunnet føle på kroppen har også kulden uteblitt denne vinteren. Etter en rekordvarm høst, har det bare fortsatt.

Onsdag nådde Elche og Orihuela 26 grader, normalt er februar den kaldeste måneden i Alicante-provinsen.