Den store ryddesjauen i Orihuela

Forrige måned plukket 70 personer 140 poser med søppel. Onsdag var renholdspatruljen på plass igjen.  

Spaniaavisen

Publisert 13. november 2008 16:41

ORIHUELA COSTA

Partido Popular, som har flertallet i Orihuela kommune, har møtt aksjonen med mistro. De påstår at De Grønne har
løyet på seg minst 50 poser søppel fra forrige gang.  Los Verdes (De Grønne), som har tre representanter i
kommunestyret for Orihuela, har tatt mål av seg til å renske opp kysten for søppel.

Les også: Utestenges fra stranden

– Det er utrolig hva folk slenger fra seg. Både private og firmaer. Vi plukker opp sko, flasker og emballasje av forskjellig slag. Farlige gjenstander, som sprøyter, overlater vi til politiet å ta seg av, forteller organisator for dagen, Ullabritt Perret til Vikingposten.

Hun er ikke selv med i kommunestyret, men deltar i en gruppe som organiserer oppgaver som partiet sier de vil gjøre. Hennes gruppe har ansvar for Orihuela Costa. Alle som bor i området er invitert til å delta i opprenskningen.

Les også: La Manga er mer enn fotball

– At vi er færre i dag enn sist, skyldes først og fremst at skandinavene allerede har begynt å trekke hjemover for julen. Det var med mange skandinaver forrige gang. Den delen av Calle Niagara vi ryddet forrige måned ser fortsatt bra ut. Vi kommer til å holde på til det er rent og ryddig overalt. Noen har også tatt initiativ til å rydde i egen urbanisasjon. Det er lettere å beholde områder rene når det ser rent og pent ut. At Partido Popular mistror oss, bryr vi oss ikke om. Vi vet hva vi driver med, fastslår Ullabritt Perret.