Den nye, spanske svindelen: falske fartsbøter

...med inkassovarsel.

Spaniaavisen

Publisert 16. mai 2014 20:57

GRAN CANARIA

Det er Freddy Nilsen som forteller til VG om den nye måten å svindle turister på. Tre måneder etter at han kom hjem fra Gran Canaria fikk han telefon fra et angivelig inkassobyrå med spørsmål hvorfor han ikke hadde betalt fartsboten.

Men Nilsen ble aldri tatt i noen fartskontroll.

– Dette er en form for svindel jeg aldri har hørt om før. Derfor er det viktig at folk får vite om det og ikke lar seg lure, sier Bærum-mannen til VG.

Freddy Nilsen bodde på Ving-hotellet Riviera Marina i Playa del Cura, og leide bil gjennom et lokalt utleieselskap på hotellet.

– Ving har dessverre blitt informert om flere slike tilfeller, sier PR-ansvarlig Sofie Frisholm. Hun kjenner til fire lignende saker og både det norske og svenske konsultatet er kjent med svindelforsøkene.

Både personnummer og korrekt adresse ble oppgitt da "inkassobyrået" ringte Freddy Nilsen og ville ha 460 euro. Etter å ha røpet epostadressen sin fikk han boten som så ekte ut.

Nilsen mener det er personer i tilknytning til bilutleiefirmaet som står bak svindelen siden de både hadde fødselsnummer, adresse og hvilken dag han hadde leid bil.