Dekker avbestilling og hjemreise etter Barcelona-terroren

Europeiske Reiseforsikring gjør unntak i vilkårene.

Terje Aspdahl

Publisert 18. august 2017 04:13

OSLO/CATALONIA

Selskapet vil nå dekke endret hjemreise og avbestilling etter terroranslaget i Barcelona.

– Dette får derfor konsekvenser for de av våre kunder som enten oppholder seg i Barcelona eller som har planer om å reise dit de nærmeste dagene, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Dette er det som reiseforsikringen til Europeiske dekker utover det vanlige, i første omgang til og med onsdag 23. august.

  • Evakuering: Europeiske dekker ekstrautgifter til reise og overnatting for de av sine kunder som oppholder seg i Barcelona og som ønsker hjemreise tidligere enn planlagt.
  • Avbestilling: Europeiske dekker avbestilling for dem som sitter hjemme i Norge, og som nå ikke tør eller ønsker å reise til Barcelona med opphold der. Dette gjelder for turer som har planlagt avreise frem til og med 23. august, spesifisert til midnatt i overgangen mellom 23. og 24. august.
    – Vi går med dette utover våre vilkår, som i utgangspunktet ikke dekker avbestilling på grunn av frykt. Men vi har forståelse for at noen ikke ønsker å reise til Barcelona den nærmeste tiden, opplyser selskapet og råder kunder til å ta kontakt med flyselskap eller reisearrangør først for å sjekke muligheten for ombooking.