De tar over Scandigo - har kommet godt i gang

De nye eierne: – Dette føles riktig og fint.

Terje Aspdahl

Publisert 27. april 2017 21:32

TORREVIEJA

De nye eierne av supermercado Scandigo, ekteparet Kristin Oskarsen og Roger Brasetvik, er i full gang med både spanskkurs og ikke minst opplæring i kjøpmannsfaget.

Ekteparet solgte huset i Bodø, sa opp trygge og gode jobber og flyttet fra «alt» i Norge. Etter noen uker på Costa Blanca og i Torrevieja angrer de ikke på den store avgjørelsen.

– Vi tenkte grundig gjennom hva vi gjorde og jeg må innrømme at jeg ikke har hatt en eneste tanke på at dette burde vi ikke gjort. Snarere tvert i mot, dette føles riktig og fint, sier Kristin Oskarsen til Vikingposten.

Det blide og imøtekommende ekteparet har hendene fulle i sin nye hverdag.

– Det er mye nytt å sette seg inn i, men vi har fått en følelse av hvordan systemet her fungerer. Det mest utfordrende er nok varebestillinger. Men vi lærer underveis, sier Roger Brasetvik. Noe av det vi har lagt merke til er at det virker som kundene har bedre tid til å slå av en prat her enn i Norge. Alle kundene vi har møtt frem til nå har kun vært hyggelige og positive. Eirin og Arvid har nok lagt et godt kundegrunnlag og gjort en kjempejobb de årene de har drevet Scandigo. Fornøyde kunder er noe vi vil fortsette å strebe etter, sier han.

Sett denne? Føler seg godt mottatt i Torrevieja

Eirin og Arvid Dahl vil drive forretningen frem til sommeren. Da tar Oskarsen og Brasetvik over driften.

– Jeg synes de har tilegnet seg mye lærdom på kort tid. Og det er som Roger sier, den største utfordringen er å bestille varer. Både hva du bestiller og hvor mye er veldig avgjørende. Det er veldig sesongpreget, som betyr at en uke forsvinner varene før vi får de i hyllene, mens andre uker er det mer stille, sier Eirin Dahl.

– De er jo kjempemotivert begge to og jeg sitter med samme følelsen som da vi bestemte oss for å selge til dem. Kjøpmannsfaget passer for dem, slår Dahl fast.

For Kristin Oskarsen og Roger Brasetvik er det lekselesing det går i etter endt arbeidsdag.

– Læreren vår sier vi er flinke, men vi tar steg for steg. Vi startet opplæring her før påske og jeg er forøvrig glad for at hverdagen har kommet, sier Kristin Oskarsen med et smil.

En ivrig handlende kunde Jorun Sætre har hende fulle av skandinaviske varer og er en flittig bruker av det skandinaviske supermarkedet.
– De ukene jeg benytter leiligheten jeg har ved playa del Cura tar jeg ofte turen opp hit for å få de spesielle varene jeg ikke får i spanske matbutikker. Det gjør også alle de andre jeg kjenner her. Det er et flott tilbud. Samtidig med innkjøp får jeg besøkt den norske klubben som ligger rett ned i gata, sier Sætre.