De tar boligsalgsjobben selv

Slik skal Eva og Svein Ove bli kvitt feriehuset på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2010 18:17

ORIHUELA COSTA

Etter at Eva og Svein Ove Hareide de kjøpte nytt feriehus i Spania i fjor høst, har de nå ett for mye.

– Det siste året har vi vært på jakt etter et nytt, og større hus. Med tre barn og seks barnebarn som bor spredt i Norge, vil feriehuset vårt i Spania bli det nye samlingsstedet. Vi fikk tilslag på dette i fjor høst, så nå sitter vi her med to hus, sier Svein Ove Hareide (58) til Vikingposten BOLIG.

Les også: Nå går boligsalget opp

De har hatt tilhold i området i 12 år. De første to årene leide de hus. For ti år siden kjøpte de.
– Vi trålet hele strekningen fra Altea til Gibraltar for å finne området vi ønsket å kjøpe feriehus i. Vi stoppet opp ved Torrevieja-området. Mest på grunn av det stabile været og det gode mikroklimaet fra saltproduksjonen. Det har vi ikke angret på, sier Eva Hareide (58).

Les også: Selger 856 boliger hver måned i Torrevieja

Det har ordnet seg med finansieringen så behovet for å selge det gamle huset er ikke akutt. Dessuten har de leid det ut til et norsk par noen måneder i vinter. Men om ikke noen har vist interesse for å kjøpe i løpet av et par år, må de gjøre mer for å få solgt. Det er ikke bare pengene, men også ansvaret for to hus i Spania når man bor i Narvik, som tynger.

Ekteparet tror at ryktet om kjøpers marked har nådd kjøpelystne nordmenn i Norge. De forventer å kjøpe hus på billigsalg. Men så desperate er ikke Hareide at de selger for hva som helst. Prisen på boligen har de fastsatt etter å ha sett hva andre boliger i området er til salgs for.

Les også: Skal bygge skyskrapere ved vannkanten i Torrevieja

– Tilsvarende hus ble solgt for 170.000 euro i fjor høst. Men vårt er bedre vedlikeholdt og har høyere standard. Flere hus i området ligger ute for salg til rundt 200.000 euro, der vi har lagt oss. Det er mest fordi jeg synes det er morsomt å markedsføre på Internett at vi gjør dette på egenhånd foreløpig. Jeg tror at vi like godt som meglere her nede kan gjøre huset kjent for potensielle kjøpere i Norge. Vi kommer til å legge det ut på Finn.no etter hvert. Det er vi blitt rådet til. Og jeg ser ikke bort fra at vi kontakter en megler her nede hvis vi ikke lykkes på egenhånd. Uansett må vi ha advokathjelp til selve salget, mener Eva Hareide.

Hele saken kan du lese i siste utgave av Vikingposten Bolig. Den kan du gratis laste ned her.