De jubler for at Torrevieja-markedet endelig flytter

Fredag 12. mai må du stake ut ny kurs om du skal handle på fredagsmarkedet i Saltbyen.

Terje Aspdahl

Publisert 3. mai 2017 17:20

TORREVIEJA

For nå er dato for flyttingen av fredagsmarkedet i Torrevieja spikret. Etter mange år med planlegging og varslet flytting, er det endelig klart.

For baker Ståle og kona Kristin Soltvedt er flyttingen ønsket og etterlengtet. Med markedet rett utenfor bakeriutsalget har det det medført lavere omsetning på markedsdagen.

– Vi har jo hørt dette i mange, mange år. At det endelig skjer er jo flott. For vår del selger vi cirka halvparten av en vanlig dag på fredagene. Noe tar vi igjen på flere solgte kaffekopper, men for kundene våre blir det for langt å gå til bil og parkering med armene fulle av varer, sier Ståle Soltvedt til Vikingposten.

Trenger du leiebil i sommer? Sjekk ut mulighetene her – søk blant en rekke selskaper – prisgaranti + servicetelefon på norsk

Kommunikasjonsavdelingen i Torrevieja kommune opplyser i en pressemelding at det blir bedre plass, ingen parkeringsproblemer og større sikkerhet rundt den nye markedsplassen.

– At markedet endelig flytter betyr at grønnsakselgerne på markedet har måttet gi seg. De varslet søksmål mot kommunen og flyttingen av markedet. De mener tilgjengeligheten for folk blir dårligere. Men for vår del blir det bedre. Vi har slitt med nedgrising av toalettene av uønskede gjester her på Gallerian under mange fredager. Det blir det slutt på nå, sier baker Soltvedt.

Det er satt opp to busslinjer til den nye markedsplassen, det er linje C og en egen buss som merkes «mercado».

Den nye markedsplassen ligger «vegg-i-vegg» med byens vannpark Aqoupolis.