De jobber gratis for favorittrestauranten sin

På dugnad for Sol y Luna i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 23. februar 2012 10:10

ALFAZ DEL PI

Lærerne Birgit Flaten og Vlora Gjonbalaj er så glade i vertskapet på restaurant Sol y Luna at de jobber gratis slik at restauranten rett og slett skal klare den daglige driften.

Innehaverne Unni Henriksen og Joan Perez har drevet restauranten i halvannet år. Det hadde de ikke klart uten dugnadshjelpen fra Birgit Flaten. Den norske læreren har til og med dradd med seg kollega og venninne Vlora Gjonbalaj for å hjelpe til på favorittstedet deres.

Les også: Tatt etter skyteepisode i Alfaz del PI

– Sol y Luna er vårt andre hjem. Unni og Joan er viktige sosiale faktorer her på Alfaz del Sol. Vi er så å si innom her hver eneste dag. Enten for en matbit, eller bare for en liten prat. Jeg er med på alt fra servering til matlaging, oppvask og dekorering. En lærer kan brukes til alt, sier Birgit Flaten til Vikingposten.

– Vi har drevet restauranten i halvannet år, og klarer så vidt å få hjulene til å gå rundt. Vi har kun en kokk ansatt utenom meg og min mann. Hadde det ikke vært for Birgit og de andre sin hjelp, ville vi ikke klart å drive dette stedet, forteller Unni Henriksen.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

Birgit Flaten har bodd på Alfaz del Sol i snart tre år. Hun har derfor ikke erfaring med andre drivere av Sol y Luna enn Unni og Joan. De tidligere eierne gikk kjapt konkurs en etter en.
– Det er viktig å presisere at Unni og Joan alltid har ville betale meg for jobben. Noe jeg nekter å ta imot. Jeg får heller en matbit og noe godt drikke når det passer. En vinn–vinn situasjon for begge parter. Hvis ikke senteret hadde hatt restauranten her ville det så å si vært helt dødt her. Sol y Luna er på en måte hjertet i senteret. Her blir alle møtt med et smil og tatt hjertelig godt imot, sier Birgit Flaten.

Bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook her

Den siste tiden har Flaten tatt med seg kollega på skolen, og venninne, Vlora Gjonbalaj, på dugnadsjobben, noe unge frøken Gjonbalaj synes er bare moro.

– Mitt aller første møte med folk i Spania var Unni og Joan på Sol y Luna.
Jeg flyttet ned hit i august i fjor for å begynne å jobbe ved Den norske skole Costa Blanca. Da jeg kom til leiligheten min her på senteret sent en fredag kveld, var jeg både skrubbsulten og tørst etter reisen. Hos Unni og Joan fikk jeg både mat og drikke, og ikke minst en fin orientering om området. De viste meg til og med veien opp til skolen. På Sol y Luna har vi mange gode samtaler. Om alt fra kjærlighet til geografi. Derfor er det en glede hvis jeg kan være til nytte å hjelpe dem litt med servering når de trenger det, sier Vlora Gjonbalaj.