De har julestri hele året

Disse damene er i innspurten foran den årlige julemessen i Torrevieja.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2009 09:17

TORREVIEJA

Mellom 50 og 60 frivillige sørger for at Sjømannskirken i Torrevieja bugner av håndarbeid hver november. Nå haster det med å få tingene ferdige. Det strikkes, sys, hekles og snekres for alle penga hver onsdag i Sjømannskirken i Torrevieja. Da samles nemlig gjengen som lager alle produktene som selges under den årlige julemessen. I år foregår den 20. og 21. november.

Les også: Norsk storband spiller opp på Costa Blanca

– Vi har holdt på siden 1997 eller 98. De første årene var messen på restaurant Los Arcos. Alle er med fordi det er sosialt og hyggelig. Dessuten går det til en god sak. Julemessen er en betydelig inntektskilde for driften av kirken. I fjor dreide det seg om 30.000 euro (250.000 kroner), forteller Reidun Lie-Haugen.

Hun har ledet troppene i mange år, og er en av veteranene i messegjengen. Flere av de frivillige har vært med helt fra starten, og behøver slett ikke se ned på strikketøyet for at det skal bli riktig mønster. Det går automatisk.

Les også: Slik skal politiet gjøre Torrevieja tryggere

– Nisser og engler er mest populært. Spesielt blant utlendingene som kommer på messa. Derfor har vi laget et berg av nisser i år. Ellers forsøker vi av og til å lage nye produkter. Slår de ikke an, blir de liggende igjen. Det selger vi fram til jul, og det er sjelden det blir igjen noe til over jul, sier en av nissemakerne, Liv Strandvik.

Da Vikingposten var innom gikk praten livlig og aktivitetsnivået var høyt i flere av rommene i sjømannskirken. 

Les også: Politiet stakk av med leiebilen

– Vi holder på hele året. Når vi er hjemme i Norge om sommeren tar vi ikke ferie fra dette. Mange dukker opp med nydelige ting når vi starter opp igjen om høsten. Her har mange fått nye venner, og det fine er at det bare er å komme alene. Her blir alle vel mottatt og inkludert, understreker Reidun Lie-Haugen.