De har byttet bolig ni ganger

Familien Bernt fra Oslo er drevne boligbyttere i ferietiden. De oppsøker nye steder hver eneste gang. Til sommeren står Costa Blanca for tur. 

Spaniaavisen

Publisert 28. november 2010 16:44

TORREVIEJA / OSLO

Trine og Anders Bernt har lenge vært en del av ferieboligbyttegjengen. Ved å byttelåne bolig, faller mye av utgiftene ved ferieturen bort. De sparte pengene kan brukes til andre ting.

– Vi leste om boligbytte for mange år siden mens jeg enda var lærer. Tror det sto om dette i fagforeningsbladet vårt. Vi fikk tilsendt en stor og tykk postordrekatalog, og startet jakten etter et passende objekt for sommerferien. Det var mye mer tungvint den gangen enn nå, når vi kan sitte på internett og orientere oss i markedet, forteller Trine Bernt til Vikingposten BOLIG.

Her finner du boliger til leie

Den mest åpenbare fordelen med boligbytte er at hver av partene kommer til et bebodd hus. Alt man trenger finnes der, fra sengetøy til PC.

– Hver gang vi har byttet har vi flyttet samtidig som våre gjester har tatt vårt hus i besittelse. Neste år blir det annerledes for oss. Da stiller vi hytten til disposisjon. Vi har ikke dratt til samme sted noen av gangene. Det er bare den første familien vi byttet med i USA som vi fortsatt har godt kontakt med. Vi drar nok på besøk til dem en gang. Ellers har ikke målet vårt vært å skaffe oss nye venner. Det har vi rett og slett ikke kapasitet til, sier Bernt.

Les også: Bytt bolig og få nye venner

Selv om familien flyttet fra hus i Bærum til leilighet i Oslo, er de ikke blitt mindre attraktive for det. Trine Bernt forteller at de som besøker Norge planlegger nøye alle severdigheter de skal ha med seg. Norge er populært som ferieland for mange. Og med en byttefamilie blir overnattingen betydelig rimeligere.

– Dette er en ferieform vi trives godt med. Vi lar alt stå som det er når vi drar. Det eneste er at vi har egne gjestedyner. Aldri er det blitt borte noe. Det er mange som vil bytte hus gjennom intervac.com der vi er medlemmer. Da vi ønsket oss til Oliva på Costa Blanca neste sommer fikk vi fire til fem tilbud.

Alle trenger venner – bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

– Det kunne vært veldig moro å bytte med nordmenn som har boliger i Spania. Det har vi aldri opplevd. Jeg er veldig kresen på hva jeg vil ha, og man blir dreven på å avsløre om noe ikke er som vi forventer. Dermed blir ferien også vellykket hvert år. Det er mye praktisk å tenke på. Godt med en veibeskrivelse på mail før man ankommer for eksempel. Folk må finne fram sjøl. Det er jo oppegående mennesker som driver med dette, avslutter Trine Bernt på telefon fra Oslo.