De har blomsterhage på 15.000 kvadratmeter

Christine Lomer har 500 forskjellige varianter av irisblomsten. De neste ukene står de i full blomst.

Spaniaavisen

Publisert 30. april 2010 08:09

SIERRA BERNIA

Cirka 20 minutters kjøretur fra Calpe og inn i landet ligger en hage som tar pusten fra de fleste blomsterentusiaster. Her har det engelske ekteparet Chirstine Lomer og Nick Brown en vakker blomsterhage på 15.000 kvadratmeter. De har over 500 forskjellige utgaver av blomsten iris, men det finnes også utallige roser og andre flotte blomster.

– Fra og med denne uken og frem til begynnelsen av juni er hagen på det absolutt vakreste. Vi har åpent fra 1. april til 31. mai, men i år har den kalde vinteren gjort at blomstene er litt sene, og vi må nok holde åpent en uke ut i juni, sier Christine Lomer.

Les også: Her ser du rødbillens verk

Irishagen i Pinos er den eneste av sitt slag i Spania. I fjor solgte Lomer flere blomster til det nasjonale botniske senteret i Madrid. I USA er det California og Oregon som er statene med irisproduksjon.

Les også: Dette er Spanias best besøkte turistattraksjon

For å komme seg til irishagen, eller Jardin de Iris som den heter, må du ta N-332 mot Calpe. Kjør forbi avkjørselen til Calpe og fortsett nordover opp bakkene mot avkjørselen til Jalon. Ta denne avkjørselen (til venstre) og ta neste avkjørsel til venstre. Den kommer kun ti meter etter du har svingt av fra N-332. Det er skiltet mot Sierra Bernia og Pinos. Ser du godt etter er det også skiltet til irishagen.

Fra avkjørselen til du står i hagen er det cirka 11 kilometer med til tider smal og svingete veg.