De glade volleyballamatørene i Albir

To dager i uken møtes de på stranden i Albir. Til vennskapelig dyst på sandvolleyballbanen der det sosiale er viktigst.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2011 08:58

ALBIR

Gjengen som møtes hver tirsdag og torsdag ettermiddag klokken fem har det moro sammen på sandvolleyballbanen. I flotte omgivelser like ved hotell Kaktus med Middelhavets asurblåe bølger som kulisser. Ofte avsluttes det hele med noe kaldt drikke på den lokale baren.

Selv om det er det sosiale som er viktigst, spiller alltid lagene for å vinne. Men lagene er aldri de samme to dager på rad. Hos sandvolleyballgjengen i Albir bytter man alltid på lagene, slik at ingen skal føle seg utenfor. Dessuten pleier de stort sett aldri ha mann og kone på samme lag. For å skape litt mer spenning…

Les også: Bakeren i Albir gir seg

Spillerne kommer fra ulike steder i nord på Costa Blanca og har forskjellig bakgrunn, alder og tilhørighet i Norge. Her kan du komme på lag med en husmor, eller en skipper, en elektronikkingeniør, en lærer, en investor, en politidame eller en kokk. Alle har en ting til felles; De stortrives på stranden med en volleyball flaksende i luften.

– Nå bytter vi spillere. I denne omgangen har vi vært fire spillere og dere fem. Nå skal vi ha fem spillere, sier en av damene.
Spilleren som bytter lag gjør det mer en velvillig. Ingen sure miner. For om man taper ett sett eller en kamp, er det glemt i det man knytter på seg skoene og setter kursen mot restauranten.

PS! Det er ikke bare nordmenn som deltar. Det finnes minst et par engelske damer, og en spansk dame. Volleyballgjengen er et lite tverrsnitt av befolkningen i Alfaz del Pi.