De gjør folk litt gladere

De 130 medlemmene i Club-96 har bare ett formål med klubben: Gjøre hverandre glade.

Spaniaavisen

Publisert 10. januar 2013 06:02

BENIDORM

Nordmenn på Costa Blanca har mange tilbud gjennom vintersesongen. Et av dem heter Club-96 og er en sosial klubb for nordmenn og skandinaver i Benidorm og området rundt badebyen nord på kysten.

Og man blir ikke gående mange kveldene alene når man er med i Club-96. Hør bare: Mandag og torsdag er det bowling. Onsdag er det bingo. Fredag er det boccia, og så er det pilkast etterpå.

– I kveld spiller vi først bowling før vi setter kursen til en restaurant i nærheten og har quiz med påfølgende pilkast. Helt til slutt er vi en gjeng som tar et slag biljard. Da er klokken passert midnatt. Men du verden så moro vi har det sammen, sier lederen for bowlingkveldene og kasserer i Club-96, Leif Arne Rotnes til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Rotnes har full kontroll på spillerne sine. Han deler inn spillerne på forskjellige baner, og fører resultatlister fra hver eneste kveld.

– Rekorden er det Ivar Brueland fra Stavanger som har med 216 poeng. Ellers ligger mange av spillerne på et gjennomsnitt mellom 150 og 190 poeng. Men vi har også noen som aldri kommer over 100 poeng. De er like ivrige og glade for det. Dessuten deler vi ikke ut vin til vinnerne. Vi deler ut en flaske vin til taperen. For å muntre dem opp. I tillegg trekker vi ut en flaske vin til en tilfeldig spiller. Vi bruker å være mellom 30 og 50 spillere i løpet av høysesongen, som er fra oktober til påsken. Club-96 er ikke aktiv fra påsken til litt ut i oktober. Da er de aller fleste medlemmene i Norge. Vi er i full gang fra cirka 10. oktober til påsken, forteller Rotnes.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Club-96 har ikke bare de vanlige klubbkveldene. De arrangerer bilturer, dansekvelder, utflukter og masse annet. For tiden er de 130 medlemmer, men de har plass til enda flere. Hvem som helst kan melde seg inn.

– Jeg trives godt her i Club-96. Når man er pensjonist og bor her et halvt år om gangen, er det viktig å ha noe å gjøre. Jeg er med på bowlingen både mandag og torsdag. I tillegg har vi dansekvelder en gang i måneden. Dansing er moro, sier Gerd Tørresen. Hun er nordlending som har bodd på Sørlandet i nesten hele sin voksne alder. Nå bor hun i Benidorm halve året.

– Vi har medlemmer fra Finnmark i nord til Lista i sør. Men vi har ikke mange østlendinger. Medlemmene er fra 55 år og oppover. Jeg tror den eldste er snart 90 år. Vi er en god blanding av den norske befolkningen som har det sosialt og moro sammen i Benidorm, sier Leif Arne Rotnes.