De flyttet fra Norge til Spania - her er deres beste råd

For å leve drømmelivet på spansk jord.

Terje Aspdahl

Publisert 13. september 2015 09:04

TORREVIEJA

Det er VG som har vært i Torrevieja besøkt og Hilde Jeanette Weflen og Truls Aashagen. De kom til Costa Blanca for å bli her et halvt år i 1998. Nå har trønderne vært her i 17 år.

Over tre sider i avisen lørdag forteller paret om hvordan de opplevde å komme til Spania, hvordan hverdagen er og samtidig kommer de med seks tips til andre som har ønsker om å leve drømmelivet i Spania.

Her er trønderparets beste råd:

1. Skaff deg jobb før du reiser. Vi gjorde ikke det, og var heldige som fikk jobber likevel, men man unngår mye stress ved å vite at man har jobb og inntekt den første tiden.

2. En i familien bør tjene så godt at man har en grei norsk inntekt. Mye er billigere i Spania enn i Norge, men ikke alt. Det gir også rom for at den andre kan ta seg en mindre godt betalt jobb og likevel komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Trenger du leiebil i Spania? Søk blant en rekke selskaper – gratis norsk servicetelefon

3. Spar slik at du har en bufferkonto i tilfelle noe uforutsett skjer. Det kan være alt fra sykdom eller uhell til uforutsette grunner til at dere plutselig vil reise hjem. En sparekonto gir trygghet.

4. Vær åpen med folk dere møter, og legg fordommene igjen hjemme. Ikke forvent at andre skal ta initiativ til å invitere dere med på ting, oppsøk folk og sosiale settinger selv.

5. Har dere mulighet, så lær dere litt spansk før der reiser. Mange spanjoler snakker dårlig engelsk, og det er mye vanskeligere å komme i kontakt med folk eller få hjelp om man ikke kan språket.

6. Vær åpen for å lære ting underveis. Ikke ta deg selv høytidelig.