De falske gassinspektørene er arrestert

Var igjen på "jobb" i Alfaz del Pi-området.

Spaniaavisen

Publisert 8. desember 2011 17:47

ALFAZ DEL PI

Vikingposten tok bilde av de falske gassinspektørene som herjet i Alfaz del Pi forrige uke. Da kjeltringene var tilbake denne uken, fulgte andre boligeiere Vikingpostens eksempel og tok bilder av både mennene og ikke minst bilene deres.

Da boligeiere i urbanisasjon Belmonte, øverst i Alfaz på grensen til La Nucia, også denne uken fikk besøk av ”gassinspektørene”, gjorde naboene akkurat som de hadde lest om i Vikingposten; De ringte umiddelbart til Guardia Civil, og tok bilde av både kjeltringene og bilene deres.

Les også: Her er de falske gassinspektørene i sving i Alfaz

– Da jeg kom ned til Guardia Civil i Albir med bildene av både mennene og bilene deres med nummerskiltene, gikk det ikke lenge før politiet kunne bekrefte at disse mennene ble arrestert tidligere på dagen. I samme område, og etter god identifisering og handlekraft fra boligeiere, forteller en 70-åring til Vikingposten. Han vil være anonym.

Mannen som har bodd i Alfaz del Pi i over ti år, fikk en telefon fra naboer i Belmonte om at de hadde gassinspektører på døren. Naboene hadde ikke fått melding om gassinspeksjon på forhånd. I tillegg var ikke gassinspektørene uniformert med klær fra noe gasselskap, eller hadde biler med logo.

I vår bransjeguide finner du veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg kastet meg i bilen og kjørte de hundre meterne bort til naboene umiddelbart. Jeg tok bilder av alle bilene jeg så i gaten, og fikk etter hvert øye på de to mennene i røde gensere som gikk i gaten. De hadde akkurat samme klær på seg som de dere hadde bilde av i Vikingposten. Jeg fikk tatt bilder av dem, og bilene de kjørte i. Blant annet en grønn liten varebil av merket Citroen, helt uten uniformering fra noe gasselskap. Disse bildene tok jeg med til politiet litt senere på dagen, og de kunne bekrefte at akkurat disse mennene var pågrepet i samme område noen timer tidligere, sier 70-åringen.

Les også: – Gasslekkasje var årsaken til hotelleksplosjonen

Selv om de falske gassinspektørene er arrestert, er det ingen grunn til ikke å være på vakt hvis det ringer på døren hos deg og det står personer utenfor som hevder å være gassinspektører. Alle som har gass i boligene, skal først få telefon fra gasselskapet om at det kommer gassinspektører til boligen. Dessuten skal alle inspektører bære samme logo på klærne sine som det gasselskapet bruker. I tillegg skal de
alltid komme i uniformerte biler fra gasselskapet.

Fremgangsmåten til de falske gassinspektørene er den samme. De kommer på døren og viser falsk legitimasjon. De går i klær man fort kan tro er en slags uniform. Når de så er kommet innenfor døren i boligen distraherer den ene ”inspektøren” boligeierne slik at den andre ”inspektøren” kan stjele verdisaker. Etterpå forsvinner de lynraskt.