De beste rådene hvis du vil kjøpe bolig i Spania

Her har du noen tips.

Spaniaavisen

Publisert 22. desember 2009 22:31

COSTA BLANCA

Det lønner seg å leie bolig en periode, før du går til innkjøp av feriebolig i Spania. Da finner du ut om beliggenheten er den rette for deg på lengre sikt, skriver Dine Penger, som kommer med gode råd hvis du skal kjøpe.

Det er fort gjort å starte jakten på feriebolig med et ønske om å få alt innenfor en litt optimistisk budsjettramme: En splitter ny leilighet bare et par sandaltråkk fra nærmeste restaurant, strand og selvsagt havutsikt.

Sjekk boliger til leie her.

En god begynnelse er å lage en liste over de ufravikelige kravene. Og en liste over ønskelige egenskaper. Dette vil effektivisere jakten siden du da kan vrake visningsturer som ikke oppfyller denne kravlisten.

Bolighandelen er en dyr affære i Spania. Du må regne med å betale 10 prosent av boligprisen til megler og i avgifter til den spanske stat. Derfor blir det dyrt å angre og kjøpe noe annet etter kort tid.

Løsningen kan være langtidsleie. I dagens kjølige boligmarked er mulighetene gode for å inngå en god leiepris. En langtidsleiekontrakt gir deg en billig retrettmulighet. Det er bare å si opp og flytte ut.

Sjekk boliger til salgs her.

Du bør ha hjelp av en advokat med lokalkunnskap når du kjøper eiendom i Spania. En dyktig advokat sjekker alle formaliteter ved eiendommen, skriver Dine Penger.

Du bør ikke handle med de utenlandske agentene på egen hånd. Du bør ha assistanse fra en seriøs norsk megler eller advokat.