Det er marked i San Mateo lørdager og søndager. Foto: Canary Islands Tourism
HELSE OG FORBRUKER

De beste markedene på Kanariøyene

På Kanariøyene finner du de beste shoppingopplevelsene utenfor den tradisjonelle turistløypa. Her er markedene der turistene gjør de beste kjøpene i sommer.


KANARIØYENE

Markedene på Kanariøyene er like varierte som de er eksotiske. Fra lokalt håndverk som smykker og keramikk til vintageklær og lokalproduserte delikatesser – her er det noe for enhver smak. Men for å finne frem til gullet må man være forberedt på å bruke litt tid, utforske utvalget og snakke med selgerne. De fleste forteller deg gjerne mer om virksomheten sin, og hvordan de dyrker eller produserer varene sine.

Det er helt vanlig å prute på markedene på Kanariøyene. Dette blir snarere sett på som et sosialt samspill og en sjanse til å gjøre en god handel – for begge parter. Å prute på mat, eller prute der selgerne opererer med prislapper, er imidlertid ikke like vanlig. Skal du prute kan det være lurt å kjøpe flere ting fra samme selger, som oftest gir største prisavslag.

De beste markedene ligger utenfor turistløypa, og lokalbefolkningen bruker disse markedene flittig. Vareutvalget på øygruppens markeder kan variere noe, der større og mer populære markeder har alt fra hjemmelaget mat og lokalt dyrkede råvarer til klær og håndverk, mens mindre markeder vanligvis fokuserer på salg av mat fra lokale produsenter.

Her finner du de beste markedene:
Mercado De Vegueta: Kulinarisk knutepunkt i Las Palmas de Gran Canaria hvor du finner dagsfersk frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt. Markedet er åpent på hverdager, og er et perfekt utfluktsmål for å smake på lokale delikatesser.

 Teguise-markedet: Hver søndag forvandles den historiske landsbyen Teguise på Lanzarote til en livlig markedsplass. Fra tidlig morgen til sen ettermiddag kan du rusle blant boder som selger alt fra håndverk og lokale råvarer til en fristende matbit.

 Caleta de Fuste-markedet: Hver tirsdag og lørdag mellom 10.00 og 14.00 tilbyr Caleta de Fuste-markedet på Fuerteventura en herlig blanding av mat, håndverk og produkter fra hele verden.

 San Mateo-markedet: Lørdag og søndag er det marked i San Mateo, som regnes som Gran Canarias hage takket være sin fruktbare jord. Her møtes lokale folk og turister, og produktene som tilbys er av god kvalitet. Det er ofte musikk og dansing på markedet i Sam Mateo.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.