NYHETER

Datter lot som hun var kidnappet - moren betalte 45.000 euro

Nå er fem personer arrestert.


KANARIØYENE

Guardia Civil har arrestert fem personer fra samme familie på Tenerife for å ha presset penger ut av en kvinne ved å simulere kidnappingen av datteren.

Etter å ha mottatt en video der den unge kvinnen fremstod som kneblet og med en kniv mot halsen, tok moren ut 50 000 euro fra en bank for å betale for løslatelsen av datteren. 

I videoen dukker datteren og en av utpresserne opp med falske blodflekker i ansiktet, og krever betaling i kontanter som måtte leveres til et spesifikt sted bestemt av de angivelige kidnapperne.

Samtidig oppdaget etterforskerne at offeret allerede var blitt lurt ved minst tre tidligere anledninger, der hun hadde levert det totale beløpet på 45.000 euro etter å ha mottatt tre brev med samme type trusler.

Etterforskerne startet da sine undersøkelser med fokus på miljøet nærmest den angivelig kidnappede unge kvinnen, og en mulig involvering av enkelte familiemedlemmer.

Da politiet fant ut at det stod bra til med unge kvinnen og at hun ikke var utsatt for et kidnappingsforsøk ble fem personer arrestert.

I forbindelse med ransakingen av huset fant Guardia Civil en rekke rekvisitter som ble brukt til simulering av kidnappingen, som et våpen, lommetørkleet som den unge kvinnen ble kneblet med og en flaske med kunstig blod.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.