- Dårlig arbeidsmiljø og krangel blant ansatte

Full krise i Sjømannskirken i Albir/Villajoyosa.

Spaniaavisen

Publisert 22. september 2011 06:14

ALBIR/VILLAJOYOSA

Ansatte krangler og er sykmeldt på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Mens kirkerådet krever hovedkontoret i Bergen rydder opp, kritiserer ledelsen i kirken kirkerådet fordi de blander seg inn i personalsaker.

Nå har kirkerådet i Albir tatt saken mer eller mindre i egne hender, gått utenom ledelsen i kirken, og tatt kontakt med hovedkontoret i Bergen for å få hjelp.

Etter det Vikingposten kjenner til sympatiserer kirkerådet med de to familiemedlemmene som er sykmeldt.

Les også: Voldtektssak ryster sjømannskirken

– Per i dag er to ansatte sykmeldt. Den ene har vært sykmeldt en stund, mens den andre personen virkelig har stått på i lengre tid og gjort en formidabel jobb. Men nå var det nok også for denne personen. Vi i kirkerådet har prøvd å gi ledelsen i kirken råd, men de er ikke kommet frem. Derfor har jeg nå sendt brev til ledelsen i Sjømannskirken i Bergen, og bedt om møte med dem. Dette er noe hele kirkerådet står bak, sier lederen i kirkerådet, Bente Rasmussen til Vikingposten.

– Vi ser at det er så store problemer med kirken i Albir at det er helt nødvendig at den sentrale ledelsen griper inn. Folk i menigheten har fått nok og vil ikke mer. Jeg må også innrømme at jeg sliter med tilliten til kirken her nå. Jeg er personlig kristen, og ønsker en menighet jeg kan være stolt av og glad i. Slik situasjonen har vært i det siste, har jeg ikke hatt slike følelser, sier Rasmussen.

Sjømannsprest Jermod Hausberg liker tydelig ikke at kirkerådet blander seg inn i konflikten spesielt eller personalsaker generelt.

– Kirkerådet har ikke noe med personalsaker å gjøre i det hele tatt. De er utelukkende et rådgivende organ som representerer de ulike brukerne. Jeg vil ikke kommentere noe av det Bente Rasmussen har sagt, sier sjømannsprest Jermod Hausberg til Vikingposten.

Les også: Ansatt i sjømannskirken giftet seg med mann som allerde var gift

Han legger ikke skjul på at jobben han kom til i Albir har vært krevende fra dag en, men han mener at personalkonflikten ble brakt til et punkt i fjor der man skulle legge dette bak seg. Dette var like etter Reidar Aadnanes reiste til Tenerife og sin nye stasjon der.

– Jeg kom inn i stillingen på et tidspunkt der man skulle gå videre. Konflikten var ikke løst, men den var avsluttet. Begge parter var innstilt på å fortsette, sier Hausberg.
Sjømannspresten forteller han har ledelsen i Bergen i ryggen i denne saken.

Konflikten er altså blitt så betent at den har havnet helt på øverste nivå i organisasjonen til Sjømannskirken. Generalsekretær Audun Myhre kommenterte saken til Vikingposten på telefon fra USA onsdag ettermiddag.

– Vi er godt kjent med saken og har etablert kontakt med kirkerådet. Denne konflikten har vi tatt alvorlig i lang tid. Men jeg kommer ikke til å kommentere konflikten til media ut over at jeg selv er involvert. For tiden er det litt vanskelig i og med at jeg er i USA på personellseminar, sier Audun Myhre.

Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her