Dansker satser på databutikk i Torrevieja

Vil også etablere seg i Albir.

Terje Aspdahl

Publisert 23. januar 2014 05:51

TORREVIEJA

Pernille Ebbesen og Steen Brandes satser friskt sør på Costa Blanca og åpnet sist fredag sin egen databutikk, Scandinavian Computers, på Toretta III i Torrevieja.

– Jeg har drevet i bransjen i nesten 20 år og mener vi har mye å tilby kundene ikke minst når det gjelder service innen bransjen. Det vet vi skandinaver vil ha og det skal vi være best på, sier Steen Brandes til Vikingposten.

Les også: Storfornøyd med ferskvaremarkedet i Alfaz i helgen

Brandes styrer butikken her i Torrevieja, mens samboeren Pernille Ebbesen og sønnen Troels Ebbesen vil oppholde seg i lengre perioder i Danmark og vil i første omgang pendle mellom Danmark og Spania.

– Vi har barn og forpliktelser også i Danmark, derfor blir det en slags overgangsperiode før også Pernille er på plass i Torrevieja, sier Brandes.

Pernille Ebbesen vil styre regnskapet, mens Steen tar seg av den daglige driften i butikken. Nordmannen Geir Scheide begynte som medarbeider samme dag butikken åpnet.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

– Det er egentlig tilfeldig det ble Torrevieja vi starter opp nå i første runde. Planen er å åpne en tilsvarende forretning i Albir, men det blir nærmere sommeren, sier Steen Brandes.

Fredag åpnet de dørene for første gang og feiret åpningen med timessalg. Kjell Ulekleiv hadde sett seg ut en printer til 149 euro han kunne få for 39 euro klokken 13.

– Jeg så printertilbudet i deres åpningsannonse, men det jeg ikke så var at samme printeren kan jeg få for kun 1 euro klokken 16. Jeg tar sjansen på at ingen andre kjøper den før jeg er tilbake om noen timer, sa Ulekleiv optimistisk til Vikingposten.