Damer med kunst og golf på menyen

Lena Cedmert og Agneta Viebke stiller ut sine akvarell- og oljemalerier på strandgalleriet i Guardamar. I tillegg er de lidenskapelige golfspillere.

Terje Aspdahl

Publisert 31. mars 2012 12:57

GUARDAMAR

De to spreke svenske damene er mer enn hobbykunstnere. De valgte Spania og Costa Blanca for å kunne dyrke golfspillet med sine ektemenn, men i løpet av de ti årene de har holdt til på Costa Blanca har kunsten tatt mer av tiden enn golfen.

– Dette er blitt vår største hobby etter vi kom hit for ti år siden. Kunst er god terapi og godt for sjelen, sier Agneta Viebke til Vikingposten, men hun legger ikke skjul på at en runde på den grønne banen med køllene i bagen også gjør godt for både hode og kropp.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Strandgalleriet i Guardamar har huset mang en kunstnerspire og flere utstillinger opp gjennom årene. Galleriet er en fredfull plass helt nede ved stranden.
– Det er utrolig inspirerende å male her. Vi finner inspirasjon utover det vanlige. Hver tirsdag maler vi og blir kurset i tre timer, forteller Lena Cedmert. Hun stiller ut sine oljemalerier for første gang i påsken.

Her finner du en oversikt over boliger til leie

Viebke er en erfaren kunstner som har lest kunstvitenskap i Sverige.
– Kunsten er blitt min største interesse. Friheten i kunsten er viktig. Jeg har bodd flere år i USA hvor jeg blant annet tok kurs i akvarellmaling. Derfor stiller jeg ut både akvareller og oljemalerier. Vi håper mange vil ta turen hit påskeaften og 1. påskedag. Bildene er på mange måter våre barn, men vi har kommet såpass langt at vi selger maleriene vi stiller ut. Det hadde vært gøy om andre vil henge opp bildene våre i hjemmene sine, sier Agnete Viebke og smiler.

Svenskenes vernissasje er åpen lørdag 7. fra klokken 10 – 16 og søndag 8. april fra klokken 11-17.