Da også campingen stengte var det bare å kjøre til Norge

Nå venter 3047 kilometer i bobil for Hans-Erik Olsen.

Terje Aspdahl

Publisert 21. mars 2020 17:27

COSTA BLANCA

Hans-Erik Olsen (67) må i likhet med mange andre turister pakke og dra hjemover før grensene stenges helt.

– Jeg har tilbrakt de siste vinterene med bobil på Camper Park  i San Fulgencio noen mil nord for Torrevieja. Jeg har vanligvis reist nordover mot Norge i begynnelsen av mai, som også var planen i år. Da er jeg som regel sikker på at snø og slaps er borte, og sola har begynt å varme igjen. Sånn ble det ikke i år, forteller Hans-Erik Olsen på telefon ikke mange milene fra Barcelona.

67-åringen skal nå til Tønsberg ettersom de fleste campingplassene også stenges. Det er 305 mil dit…

– Jeg reiste lørdag morgen klokken 08 i følge med en annen norsk bobil. Foreløpig har det gått smertefritt, selv om det er en del bobiler og tyske turister med henger som er på veien. Politiet har vi foreløpig sett lite til.

Reiseplanen er i første omgang overnatting ved grensen til Frankrike.

– Vi er fire-fem bobiler som holder kontakten underveis og vi vil møtes til kvelden for å overnatte i nærheten av hverandre. Det er for sikkerhets skyld. Noen vil til enhver tid være våken og holde vakt. Akkurat ved grenseovergangen til Frankrike er overnattingsplasser også overvåket, så da blir det en kaffekopp sammen til kvelden for et minimum av sosialt samvær, sier Olsen.

Han har alarm som melder fra straks det er bevegelse utenfor bobilen. Oppfordringen til andre på vei nordover i bobil er denne: 

– Hold dere unna alkohol slik at dere kan flytte bilen og kjøre om det blir nødvendig. Nå kan man bli bedt av lokale myndigheter om å dra fra steder man tidligere fikk stå i fred.