Arrangør Siegmund Watty er pianist og pådriver for dette initiativet i samarbeid med bystyret i Alfaz del Pi.
NYHETER

Da er Spansk-Norske Dager i gang

Arrangementet varer til om med 28. oktober.


ALFAZ DEL PI

I helgen var Casa de Cultura i Alfaz del Pi (Alicante) vertskap for den offisielle åpningen av den tjueførste versjonen Spansk-Norske dager, som finner sted i kommunen frem til 28. oktober. 

Torsdag ettermiddag, som en del av arrangementet, fant vinsmaking av DOP Alicante-viner sted på Den Norske Klubben Costa Blanca i Alfaz del Pi.

I tillegg presenterte Ole Ertzeid en av de mest fremtredende norske malerne en utstilling som skildrer Norges natur. Åpningsseremonien ble avsluttet med en konsert av pianisten og arrangøren Siegmund Watty.

Fredag kveld begynte med åpningen av fotoutstillingen «Ukiyo» av Marixa de Altea.

Programmet til arrangementet kan vise til etablerte artister som Tor Endresen og  sangerinnen Hanne Tveter. Og fremtredende skikkelser innen nordisk litteratur som Line Baugstø og de to svært unge musikerne Nikita Khnykin (piano) og Bård Elias Nystøyl (sang), to virtuoser som bød på konsert på «Museo al Aire Libre de la Fundación Klein Schreuder» i lørdag.

Tirsdag, arrangerer Den norske kirke i Albir (kirkesenteret) en litterær ettermiddag med Line Baugstø og Kirsti Baggethun.

Forfatter Line Baugstø debuterte litterært i 1986 og har siden gitt ut romaner, noveller og en populær prisvinnende barnebok. Hennes nåværende serie om livet til kvinner på 60-, 70- og 80-tallet har fått henne til å bli sammenlignet med Amalie Skram og Torborg Nedreaas, to giganter innen norsk skjønnlitteratur, kjent for sin banebrytende tilnærming til kjønnsroller. Hun vil fortelle om sitt liv og arbeide med Kirsti og publikum.

Torsdag 26. oktober klokken 20.00 på Casa de Cultura i Alfaz del Pi holder Tor Endresen konsert. 

Arrangementet avsluttes lørdag 28. klokken 20.00 på Casa de Cultura i Alfaz del Pi med konsert av Spansk-Norske Dagers orkester med solistene Marisa Blanes og Siegmund Watty i samarbeid med den 33. utgaven av «Mozartmanía».

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.