Cupfinalefesten er reddet!

Søndagens cupfinale mellom Brann og Aalesund blir en fest - også i Spania.

Terje Aspdahl

Publisert 3. november 2011 07:52

QUESADA

 I Quesada på Costa Blanca har puben Amsteleria installert norske TV-signaler slik at bergensere og sunnmøringer i hopetall kan følge kampen på storskjerm. Initiativtakerne Oddny Skjold Tronstad og Roy Bjørkmann håper det blir stinn brakke og stormende jubel søndag.

– Jeg kommer fra en fotballfamilie og er nok mer enn middels interessert i fotball generelt og selvfølgelig Brann spesielt. Da Brann var klar for cupfinale måtte vi finne på noe. Selv om vi er i Spania må vi lage liv rundt finalen søndag, sier Oddny Skjold Tronstad til Vikingposten.

Les også: Nordmenn har overtatt Alfaz´ eneste hotell

Den første planen var å forsøke å ta ned TV-signalene over Internett.
– Vi oppdaget fort det kunne bli vanskelig å få se kampen over nettet. Da forhørte vi oss med innehaveren av puben Amsteleria. Han var velvilligheten selv, og nå er alt klart for kamp søndag. Dette medfører også at alle som er glad i skisport og vinteridrett har en plass å gå for å se dette gjennom vintersesongen, sier Roy Bjørkmann.

Duoen hadde først bestilt 40 plasser til søndag. Det holdt ikke.

– Vi har allerede 100 påmeldte og regner med det blir betydelig flere som kommer. Vi har ikke glemt at Aalesund sikkert har sine sympatisører, og har holdt av et lite hjørne til deres supportere også, sier Skjold Tronstad med et smil.

Finn oversikt og telefonnumre til næringsdrivende på Costa Blanca her

Inngangsbilletten er noe billigere enn på Ullevål. Den vil koste ti euro. Da får man servert både tapas og dessert i tillegg til fotball på TV.
– Det er faktisk flere påmeldte som verken sympatiserer med Brann eller Aalesund. Alle vil feste med Brann-supportere. Vi er alltid livlige, og sier aldri nei til en fest når Brann banker Aalesund, slår Oddny Skjold Tronstad fast.

PS! Sendingen til NRK1 starter allerede 12.00, men finalen går først kl. 13.15 søndag.