Cruiseturistene har dratt - nå inntar EM-deltakerne Torrevieja

Setter sitt preg på byen de kommende dagene.

Spaniaavisen

Publisert 23. september 2015 08:22

TORREVIEJA

Fra i dag og til og med 27. september møtes nærmere 430 livreddere for å delta i Europamesterskap i Torrevieja. Nærmere hundre personer er med i hjelpeapparatet før og under mesterskapet, i nettopp, livredning.

Det konkurreres både i junior- og masterklasser og det er 21. gang det arrangeres EM i juniorklassen og det er påmeldt 156 deltaker fra 16 land.

Alderen på deltakerne er mellom 15 og 18 år. Det konkurreres både i jente- og gutteklasser, og maksimalt deltakerantall fra hvert land er seks i hver klasse. Ti land, deriblant Spania har full tropp, også de skandinaviske landene sender deltakere. Det kommer ti deltakere fra Norge, fem fra Sverige og to fra Danmark.

Masterklasse arrangeres for tredje gang og her er det ventet 270 deltakere. Det er deltakere fra 61 europeiske klubber, de fleste fra Spania. I denne klassen som har deltakere fra 30 år og oppover er det kun et skandinavisk lag, fra Sverige.

Konkurransene foregår både i sjøen og i basseng i disse fem dagene mesterskapet pågår. Arenaene er på La Mata-stranden og i de kommunale anleggene ved idrettshallen i Saltbyen.