Costa Blanca sør hetest på ferieboligmarkedet

Selger 15 bruktboliger hver eneste dag - salget i Torrevieja og Orihuela Costa øker for femte kvartal på rad.

Spaniaavisen

Publisert 9. januar 2013 04:42

COSTA BLANCA

Tallene for 2. og 3. kvartal viser at det ble solgt 1705 brukte boliger i Torrevieja og 1119 i Orihuela – med Orihuela Costa. Ingen er i nærheten av å kunne vise til en lignende statistikk.

Salget av brukte boliger fra Torrevieja og sørover mot Murcia har økt i fem kvartaler på rad og økte nå med 8 prosent. Og det er Torrevieja som er "motoren".

Salget av nybygg går også rette veien. I Torrevieja økte salget fra 58 nybygg i 2. kvartal til 118 i 3. kvartal. For Orihuela økte salget fra 133 til 299 i samme periode.

På jakt etter feriebolig? Her finner du over 55 prospekter. Ta en titt

Her i regionen står russerne for 20 prosent av bolighandlene til utlendingene. På de seks første månedene i 2012 kjøpte russiske statsborgere 849 eiendommer.

Russerne har nå også gått forbi nordmennene når det gjelder hvem som kjøper de dyreste feriehusene i regionen. Russerne bruker i gjennomsnitt 202.000 euro på ferieboligen. Deretter kommer nordmenn, belgiere og franskmenn.

Ifølge organisasjonen Procosta er det særlig det sørlige Costa Blanca som er i skuddet om dagen med Guardamar, Torrevieja, Orihuela Costa og Pilar de la Horadada.

Her finnes en rekke golfbaner, to havner, og her er også de strendene som har flest blå flagg i Valencia.