Costa Blanca-konfirmanter på London-tur

Fikk langhelg i metropolen sammen med hundre andre norske konfirmanter.

Spaniaavisen

Publisert 31. mars 2011 13:23

COSTA BLANCA

Årets konfirmanter fra Alfaz del Pi og Torrevieja har vært  på stort konfirmanttreff i London. Der møtte de blant andre norske konfirmanter fra Solkysten, Gran Canaria og Norge. En utrolig begivenhetsrik helg for de unge nordmennene.

Hvert år drar konfirmantene på Costa Blanca på to turer.
Om høsten er det til Denia, og om våren er det selve rosinen i pølsa når det gjelder konfirmantopplæringen i Spania, en langhelg i London. I den engelske storbyen er de på musikal, de opplever en ekte engelsk gudstjeneste med flott sang og så får de sett på mange av severdighetene i London.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

– Vi synes spesielt ”Eveningsong” i Westminster Abbey er et av turens høydepunkt. Dette er et arrangement vanlige turister ikke kan være med på, men i og med at vi representerer kirken i Norge, får vi lov å komme inn.
Sangen der er bare helt fantastisk. Koret skal snart synge i bryllupet til prinsen og hans tilkommende prinsesse. Ellers er vi også på musikalen Les Miserables. Dette er en sterk musikal der ungdommene får mye å tenke på. I tillegg er det selvsagt en stor opplevelse å være på en av de berømte musikalene i London, sier reiseleder og kateket Line Larsen til Vikingposten.

I år var det totalt 100 nordmenn, konfirmanter og ledere som møttes i sjømannskirken i London. De bodde alle sammen i kirken, på gulvet i to forskjellige rom. Et for guttene og et for jentene. Men selv om boforholdene ikke er som hjemme i Spania, storkoste samtlige konfirmanter seg.

Nye boliger på plass i vår boligportal – ta en titt her

– Konfirmantene treffer andre i samme situasjon. De bor i utlandet og skal konfirmeres i en sjømannskirke. Slike turer er med på å knytte fellesskap, og man finner nye venner. Jeg kan bare se at mange av mine konfirmanter har kontakt med dem de var sammen med på tur til Denia i fjor høst. Der møttes vi alle som er konfirmanter i fastlands-Spania, forteller Larsen.