Corona-testen koster 10.000 svenske kroner - juleferien kan gå i vasken

Familien Löfgren har planlagt julen på Costa Blanca og i sin feriebolig på La Florida i Orihuela Costa. Nå vet de ikke om juleturen blir noe av. Corona-testingen blir for dyr.

Terje Aspdahl

Publisert 20. november 2020 13:28

ORIHUELA COSTA/SKARA

Familien Löfgren på fem må ha med seg negative corona-tester for å reise på juleferie til sin feriebolig

– Det hadde vi ikke regnet med da vi bestilte juleturen. Det betyr i tilfelle at vi må betale mer for testene enn selve reisen. Det vet vi ikke om det er verdt, sier Stina Löfgren.

– Ved å teste hele familien vil det koste cirka 10.000 svenske kroner. Og om én av oss skulle teste positiv må jo alle naturlig nok bli hjemme.

Familien Löfgren var på Costa Blanca og i La Florida tilbake i oktober.
– Vi var en kort tur i oktober og vi var ikke urolige for noen ting under oppholdet. Alle holdt avstand og brukte masker. Derfor følte vi også at vi vil ta turen nedover til jul.

Om man ikke føler seg syk og vil teste seg fordi man skal ut å reise må man betale corona-testen selv i Sverige. Den må da tas privat og koster mellom 1800 og 2300 svenske kroner.

– Slik som jeg har forstått det, så må man betale testen selv om det gjelder en test for å bevise at man er negativ for å kunne reise inn i et annet land. Det gjelder både om det er ferietur eller en arbeidsreise, sier Stina Löfgren og innrømmer at det laget krøll for reiseplanen til familien.

Ferieboligen har familien hatt siden 2014 og den har vært flittig brukt opp i gjennom årene.

– I fjor feiret vi nyttår på Orihuela Costa og i år hadde vi tenkt å feire julen der. Vi hadde sett frem mot å feire julen med sol og lengre dager med lyset. Men vi må samtidig forholde oss til pandemien og hadde vi visst at vi måtte ta coronatest før vi dro hadde vi nok ikke bestilt turen i første omgang.