City Airline skal fly skandinaver til Spania

Setter Alicante, Barcelona, Malaga og Palma på rutekartet til våren.

Terje Aspdahl

Publisert 3. februar 2010 18:34

TORREVIEJA

Selv om City Airline har eksistert siden 2001 er det først nå selskapet starter regelmessige ruter mellom Sverige og Spania. Dette innebærer både Malaga,
Palma og Alicante fra Göteborg.

Fra 2. april starter City Airline opp flyvninger mellom Alicante og Göteborg. Forrige uke var flyselskapet på en sjarmoffensiv for å markedsføre det nye tilbudet. Salgsdirektør Camilla Jonsson og hennes assistent, Peter Svensson, besøkte mange skandinaviske institusjoner på en kort uke. 

Les også: Innfører ekstragebyr for mer enn en koffert

– Vi har merket det er utrolig mange skandinaver her. Flere enn vi trodde. Vi er derfor optimistiske med tanke på de nye rutene vi legger til Spania denne våren og høsten. Vi starter opp i mars med rutene til Malaga og Palma. Mens Alicante og Barcelona starter i april. City Airline har tilhold i Göteborg og alle flyvninger har utgangspunkt der,
sier Camilla Jonsson til Vikingposten.

– Selskapet har holdt på siden 2001, men det har vært kun flyvninger mellom England og Frankrike. Etter konkursen til Sterling og Fly Me har vi stor tro på at vi kan tilby de mange svensker som reiser mellom Sverige og Spania et godt tilbud. Vi vet mange nordmenn også reiser via Göteborg. Det bør være et godt kundegrunnlag, sier Peter Svensson.

Les også: Spania kommer ikke utenom kroppsskannerne på flyplassene

De forteller at selskapet vil ha priser som ligger cirka midt på skalaen. Den laveste billettprisen starter på 695 svenske kroner (560 NOK). Og da er alt
inkludert. 20 kilo bagasje pluss åtte kilo håndbagasje inngår i prisen. I likhet med SAS reklamerer de med ingen skjulte avgifter. Billettene har vært ute til salg siden oktober og nå til våren starter flyvningene for fullt.

– Vi vet blant annet det er mange som reiser til Spania for å spille golf. Vi mener vi kan tilby dem et ekstra godt tilbud i forhold til de som allerede er på markedet, sier Camilla Jonsson.

City Airline leier flyene av typen MD 87 av SAS. Det er disse flyene selskapet skal bruke på flyvningene til og fra Spania. De tar 125 passasjerer.