Catalonia kan forby tyrefekting

Onsdag stemmer det katalanske parlamentet over om de skal forby tyrefekting i regionen eller ikke.

Spaniaavisen

Publisert 26. juli 2010 22:22

BARCELONA

Det opprører mange spanjoler som er imot forbudet.
– Mange spanjoler ser tyrefekting som noe som er veldig tett knyttet til den spanske identiteten og det å forby det blir dermed sett på som en fornærmelse mot det som gjør Spania til Spania, sier den kanadiske professoren og tyrefektereksperten Adrian Shubert til VG Nett.

Selv om flere spanjoler fremdeles trykker den tradisjonsrike tyrefektingen til sitt bryst, tror Shubert det er gode muligheter for at det katalanske parlamentet vedtar forbudet på onsdag. PP har gjort det helt klart at de vil stemme imot et forslag mot tyrefekting.

– De har allerede et forbud mot tyrefekting i Barcelona, som er hovedstaden i Catalonia, men dette vil være et generelt forbud, som vil gjelde hele regionen. Jeg tror det er gode muligheter for at man vedtar et slikt forbud, sier han til VG Nett.

Men et flertall av spanjolene sier klart nei til det nye forslaget, ifølge en undersøkelse utført for den spanske avisen La Razón. Der sier 60,3 prosent at de ikke støtter et eventuelt forbud mot tyrefekting i Catalonia, mens 35,8 sier at de gjør det.