Byr på spennende høstprogram

Slik ser det ut.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2011 05:48

LA NUCIA

Leder i Historiegruppen, Vigdis L’Orsa, har presenter programmet for høstens foredrag. Alle foredragene blir holdt i Auditori de la Mediterrània på tirsdager. Auditoriet ligger der søndagsmarkedet er i La Nucía.

– Hele tre av høstens fem foredragsholdere er professorer i historie ved forskjellige universitet. Både Finn Fuglestad og Knut Aukrust er ved universitetet i Oslo, mens Johan Galtung ikke trenger mer introduksjon, forteller Vigdis L’Orsa til Vikingposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her så får du nyhetene på epost når de skjer – gratis tjeneste

Knut Bø har bodd i Spania i over 40 år og vil fortelle om hva som skjedde forut for skuddene i det spanske parlamentet den 23. februar i 1981. Kristin Brudevoll er kvinnen som etablerte og utviklet Norla – kontoret som med slik suksess har fått norsk litteratur ut i verden.

– Alle som er interessert i å få vite litt mer om dette landets historie og kultur er hjertelig velkommen. Det koster ingen ting å delta på møtene, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn i Den Norske Klubben som vi samarbeider med, sier hun.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Tema for møtene våre er spansk historie. Innenfor denne rammen har vi hatt mange interessante vinklinger. Ja, det er faktisk opp til hver og en å finne flere spennende ting fra den rike spanske historien som du kan tenke og dele med oss andre. Du behøver ikke å være historiker for å holde et foredrag, men etter å ha jobbet med ditt eget bidrag har du garantert fått lyst til å lære mer, sier L’Orsa.

Her er høstens program:
4.10: Knut Bøe: "23. februar 1981 – Da skuddene falt i den spanske parlamentet"
18.10: Finn Fuglestad: "Franco tapte borgerkrigen – tanker omkring Spanias nyere historie"
1.11: Kristin Brudevoll: “Mer enn Cervantes – et utvalg spanske samtidsforfattere på norsk”
15.11: Knut Aukrust: "Visigoterne i spansk historie"
29.11: Johan Galtung: “Vestlig makro-historie; hva skjer nå?”