Bygger gigantsenter på La Zenia

Går for amerikansk vri i Orihuela.

Spaniaavisen

Publisert 11. august 2009 06:39

ORIHUELA

Detaljene for det nye kjøpesenteret som skal oppføres i La Zenia i Orihuela, begynner å bli kjent. Senteret blir på 245.000 kvadratmeter og skal bygges etter amerikansk inspirasjon med blant annet bowlingbane og kino.

En rekke kjedebutikker og andre får plass i liket med supermarkeder og et treningssenter. Senteret kan få så mange som 2000 arbeidsplasser og vil indirekte skape 1500 jobber. Innen to år skal det stå ferdig.

Partiet CLARO er ikke begeistret over senterplanene. – Dette er galskap. Forretninger over hele Costa Blanca blir tvinges til å gi seg, og så gir PP (Partido Popular) i Orihuela klarsignal til å bygge et gigantisk storsenter, tordner president Bob Houliston.

CLARO frykter senteret vil "ta livet av" hundrevis av mindre butikker som har slitt med å komme seg gjennom bolig- og finanskrisen.

Det nye shoppingsenteret vil bli liggende ved flere andre: Via Parks I og II, Los Dolces, Rioja-senteret og det nylig fullførte Costa Zenia. I flere av disse sentrene er det mange ledige lokaler.