Bygger fem nye spa-anlegg

... og to til er under planlegging.

Terje Aspdahl

Publisert 28. november 2020 08:56

MAR MENOR

Murcia investerer 1,2 millioner euro og har satt i gang utbyggingen av fem offentlige spa-anlegg ved Mar Menor.

Spa-anleggene er planlagt i Los Urrutias, Punta Brava og Estrella de Mar.

– Dette vil gi badende tilgang til strendene med den mineralrike helsefremmende gjørmen. Disse spa-ene har vært en del av Mar Menor siden begynnelsen av det 20. århundre, sa direktøren for Mar Menor-innsjøen, Miriam Pérez, som besøkte Los Urrutias sist mandag sammen med varaordfører i Cartagena, Noelia Arroyo.

Utbyggingen inngår i «Red Natura 2000»-planen, som er en del av den langsiktige planen om bevaring av dette miljømessige sårbare området.

– Spa-anleggene betraktes som gunstige for et biologisk mangfold på grunn av områdenes undervannsfauna- og flora. De karakteristiske trestolpene kan samle mange arter som blant annet sjøanemoner, ormer, småfisk, ål, reker, abbor, sjøhest og nacra, forteller Pérez.

Infrastrukturen forventes å være ferdig før februar neste år. Et spennende design bestående av fem armer på et areal som strekker seg over 600 kvadratmeter hver, hvorav rundt 50 kvadratmeter skal brukes til å lage områder med skygge.

Ifølge kommunen er spa-anleggene bærekraftige og integrert i lagunens økologi. Anleggene vil bli støttet av 179 trestolper beskyttet av betongforinger, som letter gjennomføring av vann og unngår opphopning av slam.

Miriam Pérez, la til at det er planlagt tre spa-anlegg til, et i Las Alcázares og to i Los Nietos, men dette ligger lenger frem i tid.