Bryllupsfikserne fikser festen

15 firmaer stifter eget laug for de som går i giftetanker.

Spaniaavisen

Publisert 18. februar 2009 16:13

CREVILLENTE

Champagne i limousinen? Lekkert undertøy? Diskomusikk? Bryllupslauget på Costa Blanca skaffer deg det dere ønsker til den store dagen. Spesielt for bruden er bryllupsdagen den absolutt største begivenheten i livet. Alt skal være perfekt. Fra innerst til ytterst. Nå har 15 forskjellige firmaer dannet et eget bryllupslaug på Costa Blanca for å oppfylle ønskene til brudepar.

– Til sammen dekker vi absolutt alle behov brudeparene har for den store dagen. Selv laget jeg 62 brudebuketter i fjor. Alle til norske bruder. Mens de i Norge må ut med rundt 1500 kroner for en bukett, får de den samme til rundt 950 kroner her. Prisene er ett av fortrinnene ved å gifte seg i Spania, mener Dawne Dawe.

Les også: Stoppet av politiet – kom for sen til eget bryllup!

Sjømannskirkene på Costa Blanca viet til sammen 112 ektepar i fjor. Å orientere seg om restauranter, brudekjoler og transport kan være vanskelig hvis man ikke er svært godt kjent. Dessuten finnes det en del useriøse firmaer i bransjen.

– Vi garanterer for at våre medlemmer er seriøse, og til å stole på. Man skal ikke være i tvil om at limousinen dukker opp til avtalt tid, eller at restauranten har pyntet bordet etter avtale. Våre medlemmer dekker området fra Moraira i nord til Mazzaron i sør. Vi benytter de beste leverandørene innen hvert område, forsikrer Dawe.

Les også: Måtte bare gifte seg i Spania

Medlemmene i lauget kommer fra både England, Skottland, Nederland og Spania. Siden britene ikke kan gifte seg i Spania, såfremt ikke en av partene er norsk, løses dette ved at de foretar den formelle ekteskapsinngåelsen i hjemlandet, og arrangerer en velsignelse eller seremoni på et ønsket sted før selve bryllupsfesten.

– Mange vil kjenne Heidis Frisør og Spaniabryllup. De benytter mange av våre laugsmedlemmer når de hjelper folk med bryllupsplanlegging. Vi håper å få dem med i lauget også. De er en viktig kontakt for norske brudefolk, sier Dawne Dawe.