Brukte pensjonister som narkokurerer

Ble lurt om bord på cruise-skip.

Spaniaavisen

Publisert 30. april 2009 07:40

Spansk politi har sprengt en narkoliga som brukte pensjonister til å smugle kokain inn i landet via cruiseskip. Nettverket brukte kvinner som ga seg ut for å være turister. Disse hentet narkotikaen i Sør-Amerika, gjemte den i koffertene og overleverte den til andre medlemmer i nettverket med en gang skipet la til land i Spania.

27 kilo kokain ble funnet i en lugar om bord på et transatlantisk cruise-skip da det lå i dokk i Cádiz, opplyser spanske myndigheter. Man tror at narkotikaen ble hentet da skipet lå i dokk i Brasil. Kokainen skulle til Cataluña og Ibiza, mens hasj beregnet på det europeiske markedet, hovedsakelig Nederland, ble også smuglet inn i Spania av det samme nettverket.

Det er i alt foretatt ni arrestasjoner, inkludert én av de mistenktes ledere som ble arrestert i Lepe i Huelva. Der forsøkte han å ta seg over til Portugal for deretter å flykte til Brasil.

Politiet har også raidet to marihuanafarmer i Barcelona, der det ble funnet mer enn 200 planter. Denne delen av nettverket ble ledet av en mann fra Nederland, i følge politiet.